Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Βγαίνει από το ΧΑ μετά από 21 χρόνια διαπραγμάτευσης

Γυρίζει σελίδα η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης. Αναμένεται να δώσει βάρος στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και του περιεχομένου αξιοποιώντας συνέργιες με τις υπόλοιπες εταιρείες της United.

Forthnet: Βγαίνει από το ΧΑ μετά από 21 χρόνια διαπραγμάτευσης

Νέα εποχή για τη Forthnet η οποία μετά από 21 χρόνια οδεύει προς την έξοδο του ΧΑ. Το 96,83% των μετοχών της Fοrthnet βρίσκεται πλέον στην κατοχή της United Group, η οποία ανακοίνωσε πως θα ασκήσει το δικαίωμα squeeze out για την εξαγορά και του υπόλοιπου ποσοστού που δεν ελέγχει.

Μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της United Group για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Fοrthnet, ελέγχει συνολικά 332.668.582 μετοχές και σύντομα ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της για την αλλαγή σελίδας στη Fοrthnet. Έτσι κλείνει ένα σήριαλ που κράτησε πάνω από τρία χρόνια με την υπερδανεισμένη Fοrthnet να μπαίνει σε νέα εποχή.

Τον Μάιο του 2020 οι πιστώτριες τράπεζες αποδέχθηκαν την προσφορά της United Group που ελέγχεται από τη BC Partners. Στη συνέχεια, τον περασμένο Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε η «Συναλλαγή Εξαγοράς Χρέους» για την απόκτηση από την United Group της έκθεσης (δάνεια, μετατρέψιμες ομολογίες) που κατείχαν οι πιστώτριες τράπεζες στη Fοrthnet. Μετά και τη μεταβίβαση των τραπεζικών δανείων και μέρους των μετατρέψιμων (σε μετοχές) ομολογιών από τις δανείστριες τράπεζες στη United Group, η τελευταία προχώρησε στη μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές της εταιρείας.

Έπειτα και από την απόκτηση των ποσοστών των τραπεζών, της Wind και της Tunisia Telecom το ποσοστό συμμετοχής της ανέβηκε στο 56,89%, κάτι που ενεργοποίησε τις διατάξεις περί υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.

Πλέον το ποσοστό της έχει ξεπεράσει το 95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Fοrthnet, οπότε θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των μετοχών της Forthnet από το Χρηματιστήριο. Έτσι, μετά από 21 χρόνια παραμονής (εισήχθη το Μάιο του 2000) ακόμη μία εταιρεία οδηγείται στην έξοδο από το Χ.Α.

Όσον αφορά στα επόμενα σχέδια της εταιρείας, οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι πως θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και του περιεχομένου αξιοποιώντας και τις συνέργιες που υπάρχουν με τις υπόλοιπες εταιρείες της United, η οποία έχει πλέον ισχυρή παρουσία στην περιοχή των Βαλκανίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v