Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Αγωγές κατά Αν. Καλλιτσάντση και Αλ. Εξάρχου

(upd) «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται», απαντά ο Αν. Καλλιτσάντσης. Το μήνυμα για το μέλλον του oμίλου. Δυο συμβάσεις, μια με την εταιρεία Nexus Design Studio και μια με την Exarchou And Rosemberg International στο επίκεντρο αγωγών που κατέθεσε η νυν διοίκηση.

Ελλάκτωρ: Αγωγές κατά Αν. Καλλιτσάντση και Αλ. Εξάρχου

Δύο αγωγές έχει καταθέσει η διοίκηση της Ελλάκτωρ κατά εκπροσώπων της προηγούμενης διοίκησης του ομίλου, όπως εξάλλου έχει προαναγγείλει στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον όμιλο, η πρώτη αγωγή που έχει κατατεθεί προ 20ημέρου, είναι κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και μετόχου της Ελλάκτωρ, Αν. Καλλιτσάντση (φωτ.). Αφορά τη σύμβαση που υπέγραψε με την εταιρεία Nexus Design Studio EE, συμφερόντων της Κωνσταντίνας Ράπτη με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα πολεοδομικής και χωροταξικής πολιτικής και σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Κατά τον ισχυρισμό της αγωγής, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία της εταιρείας Nexus Design Studio δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ μία μέρα πριν από την υπογραφή της σύμβασης (11 Νοεμβρίου 2020). Η διάρκεια της σύμβασης ήταν περίπου 1,5 μήνας και η αμοιβή μαζί με ΦΠΑ 260.400 ευρώ. Έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και το ποσό εξοφλήθηκε ολοσχερώς με εντολή του κ. Καλλιτσάντση.

Η δεύτερη αγωγή είναι κατά των Αν. Καλλιτσάντση και Αλέξανδρο Εξάρχου (πρώην διευθύνων σύμβουλο της Άκτωρ) και η κατηγορία είναι για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ με εικονική σύμβαση σε βάρος της Ελλάκτωρ. Ειδικότερα, αφορά σύμβαση μεταξύ της εταιρείας Exarchou And Rosemberg International με έδρα την Κύπρο και της Ελλάκτωρ για την παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η απάντηση του Αν. Καλλιτσάντση

«Με ενδιαφέρον παρακολουθώ την επικοινωνιακή παράσταση των τελευταίων ωρών, προ της νέας Ε.Γ.Σ σε συνέχεια της προηγούμενης προ ολίγων εβδομάδων, αναφορικά με τις νομικές ενέργειες, και μάλιστα σε δόσεις, που προαναγγέλλονται μέσω του του διαδικτύου εναντίον μου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

«Δε μου προκαλούν έκπληξη οι πρακτικές των όψιμων ενδιαφερόμενων, αγωνιούντων και προστατών του εταιρικού συμφέροντος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όμιλος του οποίου υπήρξα συνιδρυτής, οι οποίοι μέχρι χθες ήταν απέναντι στον Όμιλο και πάσχιζαν με κάθε τρόπο και από οποιαδήποτε θέση να ζημιώσουν τα συμφέροντα του Ομίλου. Τις είχαν ήδη προαναγγείλει , πριν καν εισέλθουν στην εταιρεία, ενόψει της προηγούμενης ΕΓΣ.

Η στόχευση είναι προφανής. Επαναλαμβάνω την προηγούμενη δήλωσή μου, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, σε ό,τι τους αφορά ελπίζω για το καλό του Ομίλου να λύσουν τις μετοχικές διαφορές τους και να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη του Ομίλου προς όφελος του συνόλου των μετόχων, των εργαζομένων αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Η συνέχεια προφανώς και θα δοθεί στο φυσικό χώρο επίλυσης των διαφορών αυτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v