Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις στο retail real estate από την ICI ΑΕΕΑΠ

Σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ, που καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας. Στο στόχαστρο δύο νέα εμπορικά ακίνητα στην Αττική, με μισθωτές αλυσίδες super market. Προς σύναψη ομολογιακού δανεισμού ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Νέες επενδύσεις στο retail real estate από την ICI ΑΕΕΑΠ

Δύο νέες ώριμες επενδύσεις σχεδιάζει η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, οι οποίες αφορούν στην εξαγορά δύο εμπορικών ακινήτων στην Αττική (με μισθώτριες αλυσίδες super market), εξελίσσοντας το επενδυτικό της πλάνο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ευάγγελο Κοντό, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του 2020, το επενδυτικό πλάνο της χρονιάς «οπισθοχώρησε» ευλόγως εξαιτίας της πανδημίας.

Η εταιρεία ωστόσο εκτιμά ότι έως τα μέσα του 2021, θα έχει ολοκληρώσει το 75% των επενδύσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ, τις οποίες και είχε προγραμματίσει, έχοντας ήδη υπογράψει προσύμφωνο για την απόκτηση του γραφειακού συγκροτήματος επί της Λεωφ. Κηφισίας (με μισθωτή την φαρμακευτική GlaxoSmithKline) αλλά και την απόκτηση των δύο νέων εμπορικών ακινήτων.

Σύμφωνα δε με τον κ. Κοντό, έως το τέλος του 2021, η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρώσει επενδύσεις της τάξης των 40-50 εκατ. ευρώ -πέραν δηλαδή του βασικού επενδυτικού σεναρίου της-, ως απόρροια τόσο των καθυστερημένων συναλλαγών όσο και της νέας δανειακής γραμμής που προγραμματίζει να λάβει η εταιρεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, πριν το Πάσχα αναμένεται να υπογραφεί ομολογιακή δανειακή σύμβαση ύψους 40 εκατ. ευρώ, η οποία θα υποστηρίξει τα περαιτέρω σχέδια της ICI.

Η εταιρεία μετά τις πωλήσεις οικιστικών ακινήτων τόσο το 2019 όσο και το 2020, εγγράφοντας και κεφαλαιακά κέρδη ύψους 150 χιλ. ευρώ, στρέφει το ενδιαφέρον της τόσο στον αναπτυσσόμενο χώρο των logistics, των ποιοτικών γραφειακών χώρων αλλά και στο retail, κλάδο που η πανδημία έθεσε σε σοβαρή κρίση, αναζητώντας ωστόσο ακίνητα με ισχυρούς και σταθερούς μισθωτές.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία έκλεισε τη χρονιά του 2020 με την αποτίμηση των 33 ακινήτων του χαρτοφυλακίου της να διαμορφώνεται στα 95,461 εκατ. ευρώ έναντι 97,36 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019, έχοντας ωστόσο αποπεενδύσει από ακίνητα του χαρτοφυλακίου της (πωληθέντα διαμερίσματα), γεγονός που δεν θα επηρεάσει τα έσοδα του 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v