Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mytilineos: Μειώνει στο 2,25-2,5% το επιτόκιο η ζήτηση για το πράσινο ομόλογο

Σημαντική υπερκάλυψη καταγράφεται στο πράσινο ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ που εκδίδει η ελληνική εταιρεία. Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία του βιβλίου προσφορών για τον τίτλο που έχει διάρκεια 5,5 χρόνια.

Mytilineos: Μειώνει στο 2,25-2,5% το επιτόκιο η ζήτηση για το πράσινο ομόλογο

Ισχυρή ζήτηση και σημαντική υπερκάλυψη καταγράφεται για το πράσινο ομόλογο που εκδίδει η Mytilineos, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, το επιτόκιο να κινείται στη ζώνη του 2,25%-2,5% αντί της αρχικής καθοδήγησης για περίπου 2,5%. 

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει σήμερα στις 14.00. 

Ως γνωστόν, η εταιρεία έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup και HSBC να λειτουργήσουν ως Γενικοί Συντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) για τη διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5,5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές).

Η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v