Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Πήρε παράταση το call option για τις μετοχές του Λ. Μπόμπολα

Χωρίς νέο «τελεσίγραφο» κινείται η διαδικασία για την απόκτηση του 12,5% από τη Reggeborgh Invest. Προχωρά το σκέλος της κεφαλαιακής ενίσχυσης του ομίλου, αλλά και η διοικητική του ανασυγκρότηση με νέο, ενισχυμένο διοικητικό συμβούλιο.

Ελλάκτωρ: Πήρε παράταση το call option για τις μετοχές του Λ. Μπόμπολα

Παράταση -μικρής διάρκειας- στην εξάσκηση του δικαιώματος αγοράς του ποσοστού 12,5% του ομίλου Ελλάκτωρ που κατέχει ο Λ. Μπόμπολας δόθηκε χθες, καθώς εξέπνευσε τυπικά η παράταση εξάσκησης (10/5) που είχε συμφωνηθεί με τον βασικό μέτοχο του ομίλου Reggeborgh Invest.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ομίλου, η μη εξάσκηση στην εκπνοή της προθεσμίας δεν οδηγεί σε νέα, ορισμένου χρόνου παράταση, καθώς υποστηρίζουν ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για απόκτηση του ποσοστού.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη διμερή συμφωνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, το περιθώριο εξάσκησης του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Eλλάκτωρ σε προσυμφωνημένη τιμή, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του εισηγμένου ομίλου και που ανήκει στον κ. Λ. Μπόμπολα, είχε λάβει νέο χρονικό ορόσημο για το α’ δεκαήμερο του Μαΐου και όσο διαρκούσε το proxy fight στον όμιλο, που έληξε ουσιαστικά στην τελευταία έκτακτη Γ.Σ. του ομίλου στις 22 Απριλίου 2021.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτέλεσε και αντικείμενο δικαστικής διαμάχης με το έτερο μετοχικό μπλοκ στον όμιλο Eλλάκτωρ -την Greenhill Investment των εφοπλιστών Δ. Μπάκου- Γ. Καϋμενάκη-, το οποίο έχει κινηθεί δικαστικά, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα την εκχώρηση της θυγατρικής του ομίλου ΗΛΕΚΤΩΡ στον Λ. Μπόμπολα.

Πέραν των παραπάνω, έως την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, η οποία τοποθετείται χρονικά μέσα στον Ιούλιο, προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου ύψους 50 εκατ. ευρώ, που θα αποτελέσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση έως ότου εισρεύσει η νέα κεφαλαιακή ενίσχυση στον όμιλο.

Παραλλήλως, ο όμιλος προχωρά στην αναμόρφωση του διοικητικού του συμβουλίου, το οποίο έως σήμερα παραμένει πενταμελές. Προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, προτίθεται να επεκτείνει τη σύνθεσή του σε 11 μέλη, ωστόσο πέραν της τυπικής προσαρμογής, η εν λόγω κίνηση ενέχει και ουσιαστική μεταβολή στη διοίκηση του ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να φανούν οι προθέσεις του βασικού μετόχου Reggeborgh Invest, τόσο όσον αφορά τη θέση του νυν μετόχου Λ. Μπόμπολα όσο και του management team, που θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα τόσο την εξυγίανση όσο και τη μετάβαση του ομίλου Eλλάκτωρ στη διεκδίκηση των μεγάλων έργων της περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v