Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ θα χρηματοδοτήσει την επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη

Είναι σημαντικό να αποκτήσει παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, να αναπτύξει ανταγωνισμό, δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης. Εδωσε έμφαση στο «πρασίνισμα» της ΔΕΗ, με την απολιγνιτοποίηση ως το 2025. Τι είπε για την παρουσία στην ηλεκτροκίνηση.

ΔΕΗ: Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ θα χρηματοδοτήσει την επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη

Επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσα από εξαγορές και συνεργασίες, σχεδιάζει η διοίκηση της ΔΕΗ. Ο στρατηγικός αυτός στόχος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ, Γιώργος Στάσσης, θα εξυπηρετηθεί με κεφάλαια που θα αντληθούν από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ και θα αποτυπωθεί στο επικαιροποιημένο business plan της Επιχείρησης που θα ανακοινωθεί στα τέλη του έτους.

«Να κοιτάξουμε με θάρρος το μέλλον της ΔEΗ όχι μόνον εδώ, αλλά και στο εξωτερικό», είπε ο κ. Στάσσης, μιλώντας σήμερα στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. «Θέλουμε η ΔEΗ να γίνει ηγέτης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι σημαντικό να αποκτήσει η ΔEΗ παρουσία και σε άλλες χώρες, όχι μόνον για να αναπτυχθεί, αλλά να προστατευτεί από τους ανταγωνιστές της και να αναπτύξει ανταγωνισμό.».

Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, όπως είπε ο ίδιος, έχει δύο στόχους. Αφενός, να υπάρξει στρατηγικός εταίρος για τις σημαντικές επενδύσεις που έχει ανάγκη ο ΔΕΔΔΗΕ και αφετέρου για να απομειωθεί ο δανεισμός της ΔEΗ και να υλοποιηθεί το πλάνο επέκτασης της στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας. «Είμαστε σε φάση σταθεροποίησης για νέες δραστηριότητες και αγορές».

Ο κ. Στάσσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο «πρασίνισμα» της ΔΕΗ, με την απολιγνιτοποίηση ως το 2025 και την ανάπτυξη ΑΠΕ. Από το μερίδιο του 2% που διαθέτει σήμερα να φθάσει στο 20% σταδιακά ως το 2024, με τα νέα έργα που προγραμματίζει η ΔEΗ Ανανεώσιμες. Ως το 2023 το χαρτοφυλάκιο της ΔEΗ Ανανεώσιμες θα περιλαμβάνει έργα ΑΠΕ 1,5 GW από ένα pipeline 7 ΜW.

Η ΔEΗ, όπως επισήμανε ο κ. Στάσσης, δεσμεύθηκε για το «πρασίνισμα» της και το πρώτο «πράσινο» ομόλογο της κέρδισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών γι αυτό τον λόγο.

Παρουσία έχει η ΔΕΗ και στην ηλεκτροκίνηση. Ήδη, έχει εγκαταστήσει 200 φορτιστές και το πλάνο της περιλαμβάνει 10.000 φορτιστές μεσοπρόθεσμα, εγκαινιάζοντας συνεργασίες με επιχειρήσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αποφασίσει να αλλάξει το στόλο της με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v