Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone Eλλάδος: Υποθαλάσσιο καλώδιο και οπτικές ίνες τα νέα projects

«Κατασκευάζουμε άλλες 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία», τόνισε ο CEO Χάρης Μπρουμίδης στο φόρουμ των Δελφών. Ερχονται επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ.

Vodafone Eλλάδος: Υποθαλάσσιο καλώδιο και οπτικές ίνες τα νέα projects

Στην κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέσει 11 ελληνικά νησιά προχωρά η Vodafone Ελλάδος ενώ παράλληλα με νέο πρόγραμμα επεκτείνονται και οι συνδέσεις Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία.

Αυτό ανακοίνωσε από το Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Μπρουμίδης, τονίζοντας ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι γεωτεχνικές μελέτες και μέσα σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το υποθαλάσσιο καλώδιο, που θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά αυτά.

Ο προϋπολογισμός του έργου, όπως είχε αναφερθεί παλαιότερα, ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Το νέο project σε συνδυασμό με το δεύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο που κατασκευάζει η εταιρεία στο Ιόνιο, θα φέρει νέες τεχνολογικές δυνατότητες σε σχεδόν 1 εκατ. κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών των ελληνικών νησιών.

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα που ξεκινά άμεσα για την ανάπτυξη οπτικών ινών τόνισε: «Στο πλαίσιο του νέου μας επενδυτικού προγράμματος, κατασκευάζουμε άλλες 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία».

Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από τη μετατροπή των δικτύων Fiber to the Cabinet (FTTC), δηλαδή των δικτύων οπτικών ινών που τερματίζουν στην υπαίθρια καμπίνα, σε  FTTH.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι η Vodafone Ελλάδας προχωρά στην επέκταση των FTTH δικτύων της και στον λεγόμενο εσωτερικό τους δακτύλιο.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, o Χάρης Μπρουμίδης, η θυγατρική του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου έχει επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία και στην επόμενη πενταετία σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό των 600 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπρουμίδης αναφέρθηκε και στις προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης και των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού που περιλαμβάνονται σε αυτό, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία, προκειμένου να αναδειχθούν εφαρμογές που σχεδιάζονταν για χρόνια και τώρα υπάρχει πραγματική ανάγκη γι' αυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v