Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone Ελλάδος: Μείωση τζίρου και εκτίναξη στην κίνηση data το 2020

Κατά 49% αυξήθηκε η κίνηση Data στο δίκτυο της Vodafone το οικονομικό έτος 2020-2021, η οποία ξεπέρασε τις 122 χιλιάδες TB. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 925 εκατ. ευρώ, μικρή μείωση στα έσοδα ανά πελάτη.

Vodafone Ελλάδος: Μείωση τζίρου και εκτίναξη στην κίνηση data το 2020

Επηρεασμένα από την πανδημία ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος, η οποία παρουσιάζει μείωση σε κύκλο εργασιών και κέρδη με παράλληλη εκτόξευση της κίνησης των data.

Ειδικότερα κατά 49% αυξήθηκε η κίνηση Data στο δίκτυο της Vodafone το οικονομικό έτος 2020-2021, η οποία ξεπέρασε τις 122 χιλιάδες TB (από 81.765 TB την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), παρά τους σχεδόν έξι μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων εφαρμόστηκαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Οι δαπάνες κεφαλαίου, δηλαδή οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, πλην φάσματος, αυξήθηκαν κατά 11%, ξεπερνώντας τα 123 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 925 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 3% σε σύγκριση με πέρυσι. Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η τουριστική κίνηση ήταν ισχνότατη κατά το παρελθόν έτος, κάτι που είχε ευρύτατη επίπτωση στην περιαγωγή και ότι τα έσοδα της καρτοκινητής ήταν μειωμένα. Τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 283 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το οικονομικό έτος της Vodafone έκλεισε με ελαφριά μείωση τιμών, κυρίως στα συμβόλαια, τα οποία αποκλιμακώθηκαν κατά -2,5%, με μέσο έσοδο ανά πελάτη 18,3 ευρώ αντί 18,5 ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο. Στο σύνολο της βάσης το ARPU παρέμεινε σταθερό λίγο πάνω από τα 10 ευρώ ανά χρήση (10,4 ευρώ).

Στη σταθερή, η πελατειακή βάση έκλεισε στους 966 πελάτες, αυξημένη κατά 21 χιλιάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (+2,2%), ενώ στην κινητή κινήθηκε σταθερά πάνω από τους 4 εκατ. πελάτες, με το μερίδιο των συνδρομητών συμβολαίου να ξεπερνούν το 40%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v