Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vantage Towers: Μεγάλες ευκαιρίες στον χώρο του real estate κεραιών

Με νέες συνεργασίες, επενδυτικό πλάνο τουλάχιστον 500 νέων σταθμών βάσης στη χώρα μας και εξαγορά οικοπέδων σε πολλούς σταθμούς βάσης, η Vantage Towers θα ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ελλάδα.

Vantage Towers: Μεγάλες ευκαιρίες στον χώρο του real estate κεραιών

Τα σχέδιά τους να προχωρήσουν σε εξαγορές σταθμών, επεκτείνοντας μια τακτική που ήδη έχουν ξεκινήσει, αποκάλυψε χθες η διοίκηση της Vantage Towers.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, ο CEO της Vantage Towers Vivek Badrinath και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Vantage Towers Greece Αθανάσιος Έξαρχος ξεκαθάρισαν ότι στόχος τους είναι να συνεχίσουν τις εξαγορές σταθμών, τονίζοντας ότι βλέπουν ιδιαίτερα ελκυστικά τα ακίνητα στη χώρα μας. «Μας ανήκουν ήδη κάποιοι σταθμοί ως πλήρη ιδιοκτησία και ενδιαφερόμαστε και για νέες εξαγορές», ανέφερε ο κ. Έξαρχος.

Νέες επενδύσεις

Με 500 νέους σταθμούς βάσης για την επόμενη πενταετία, αναμένεται να αυξηθεί το δίκτυο της Vantage Towers στην Ελλάδα από επενδύσεις που ήδη έχουν σχεδιαστεί. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και με βάση τις ανάγκες της αγοράς, θα αναθεωρήσουμε προς τα πάνω. Το 5G αλλά και τα project που προγραμματίζει η ελληνική κυβέρνηση θα δώσουν νέα ανάπτυξη στη χώρα. Οπότε, αν υπάρξει ανάγκη, θα προσχωρήσουμε και σε περεταίρω επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Vantage Towers Greece Αθανάσιος Έξαρχος.

Για Wind και Vodafone ξεκαθάρισαν ότι είναι ισότιμοι συνεργάτες με μακροχρόνια συμβόλαια που αγγίζουν τα 32 χρόνια. Ο λόγος που επιλέγονται τόσο μακροχρόνια συμβόλαια είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, ότι αποτελούν πολύπλοκα project με πολλές επενδύσεις κι έτσι δίνεται η δυνατότητα για στρατηγική και ανάπτυξη.

Αυτή τη στιγμή έχουν 20 πελάτες, όπως Πυροσβεστική, Αστυνομία, Digea.

Αδειοδότηση κεραιών μέσα σε δύο μήνες

Για σημαντικά βήματα της Ελλάδας στην επιτάχυνση της αδειοδότησης έκανε λόγο ο κ. Έξαρχος, ο οποίος είπε ότι ωστόσο δεν έχουμε φτάσει στα επίπεδα των ψηφιακά ανεπτυγμένων χωρών.

«Στην Ελλάδα, η αδειοδότηση μαζί με την παροχή ρεύματος απαιτεί ένα με ενάμιση χρόνο, όταν στη Γερμανία η άδεια βγαίνει μέσα σε δύο μήνες ή σε μερικές εβδομάδες. Η ΕΕΤΤ θέλει τουλάχιστον ένα εξάμηνο για την άδεια. Πρέπει να φτάσουμε σε επίπεδα Γερμανίας», είπε η Μαντώ Παπαδοπούλου, διευθύντρια νομικών θεμάτων της εταιρείας, η οποία αποκάλυψε ότι ήδη είχαν επαφές με κυβερνητικά στελέχη. «Θέσαμε τον προβληματισμό μας και φάνηκε ότι υπάρχει καλή διάθεση να εξομαλυνθούν αυτά τα θέματα» είπε.

Ενέργεια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξέφρασαν για την ενέργεια. Ωστόσο, ανέφεραν ότι με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, η ενέργεια είναι θέμα των operators. «Εμείς αυτή τη στιγμή λειτουργούμε υποστηρικτικά με ιδέες και λύσεις.

Ωστόσο η στρατηγική ανήκει στους operators», ανέφεραν χαρακτηριστικά και συνέχισαν: «Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για να αλλάξουμε αυτά τα δεδομένα μέσα από την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που θα επιδιώξουμε καθώς, ως νέοι παίκτες στην αγορά, εντοπίζουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν».

Δεν απέκρυψαν ότι εξετάζουν πιθανή συνεργασία με ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα ξεκινήσει συζητήσεις. «Όλοι οι μεγάλοι ιδιοκτήτες στην Ελλάδα είναι πιθανοί συνεργάτες. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, οι Οργανισμοί αυτοί βρίσκονται σε διαδικασίες που πρέπει να ξεκαθαριστούν για να προσχωρήσουμε», είπε ο κ. Έξαρχος.

Gaming μέσω κινητού

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν 5.200 sites στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση όσοι επιθυμούν» είπε ο κ. Έξαρχος. Μάλιστα υποστήριξε ότι δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης και νέων «παικτών», τονίζοντας ότι τους σταθμούς παθητικής υποδομής μπορούν να αξιοποιήσουν ακόμη και εταιρείες εκτός των τηλεπικοινωνιών, όπως για παράδειγμα εταιρεία gaming για παιχνίδια μέσω κινητού.

Παράλληλα γίνονται συζητήσεις για χρήση της υποδομής τους για την εγκατάσταση συστήματος πρόβλεψης πυρκαγιών μέσω καμερών.

Υπενθυμίζεται ότι η Vantage Towers αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και γεωγραφικά ποικιλόμορφες εταιρείες πύργων τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, με περισσότερα από 82.000 σημεία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρεία αγοράζει και κατασκευάζει πύργους τηλεπικοινωνιών ενώ προσφέρει υπηρεσίες, οι οποίες διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα, ενεργώντας ως ανεξάρτητος παίκτης, ο οποίος είναι σε θέση να ικανοποιήσει εξίσου τις απαιτήσεις όλων των πελατών στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Με μετοχικό κεφάλαιο που αγγίζει τα €815 εκατομμύρια και υγιή κερδοφορία, η Vantage Towers Greece κατατάσσεται μεταξύ των 50 μεγαλύτερων εταιρειών σε επίπεδο EBITDA στην ελληνική αγορά. Συνεισφέρει επίσης στην ελληνική οικονομία με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε τοπικές δαπάνες και υποστηρίζει εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας.

«Η πολυετής συνεργασία με δύο από τους μεγαλύτερους μισθωτές, τη Vodafone Ελλάδας και τη Wind Hellas, καθώς και η συνεργασία με άλλους σημαντικούς παίκτες της αγοράς ενισχύει τις δυνατότητες του τοπικού οικοσυστήματος παθητικών υποδομών στην παροχή ευρείας συνδεσιμότητας και προηγμένων, φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών» τόνισε η ηγεσία της Vantage Towers.

Το προσωπικό της εταιρείας, μετά την ενσωμάτωση του προσωπικού από τη Victus Networks, φτάνει τα 90 άτομα, από τα οποία το 53% είναι γυναίκες και το 47% άνδρες.

Το Ταμείο Φαιστός

Αναφερόμενοι στην πρόσφατη συνεργασία που ανακοινώθηκε με το ταμείο «Φαιστός», τόνισαν ότι αποτελεί στρατηγικό κομμάτι της παρουσίας τους στη χώρα μέσα από δύο πυλώνες.

Πρώτος πυλώνας είναι να προσφέρουν κάτι πίσω στο οικοσύστημα. «Μέσα από αυτό μπορούμε να δώσουμε κάτι πίσω στην κοινωνία. Θα μπορούν νέοι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη», είπε χαρακτηριστικά ο Έξαρχος. Ως δεύτερο πυλώνα ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να μοιράζονται ιδέες με όλη την Ευρώπη και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v