Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Prodea Investments: Γραφεία, logistics centers, πολυτελείς κατοικίες, οι στόχοι της τριετίας

Την πιθανότητα εναλλακτικής χρηματοδότησης μέσω ομολόγου -πέραν μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου- για την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου εξετάζει η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ. Βασικοί άξονες τα prime γραφεία, logistics και πολυτελείς κατοικίες.

Prodea Investments: Γραφεία, logistics centers, πολυτελείς κατοικίες, οι στόχοι της τριετίας

Την προώθηση του επενδυτικού της προγράμματος ύψους 400 εκατ. ευρώ συνεχίζει η Prodea Ιnvestments, όπως αναφέρθηκε στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. 

Σ’ αυτό περιλαμβάνεται η προσάρτηση ή δημιουργία ποιοτικών σύγχρονων γραφειακών χώρων, τα ακίνητα logistics, αλλά και τα οικιστικά ακίνητα, τομέα που η διοίκηση της μεγαλύτερης εισηγμένης ΑΕΕΑΠ εξετάζει. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Α. Καρυτινό, ο τομέας των ποιοτικών γραφείων παραμένει εκείνος με υψηλή ζήτηση και χαμηλή προσφορά, εξαιτίας  της δεκαετούς κρίσης που δεν ευνόησε νέες αναπτύξεις. Ο ίδιος εκτίμησε πως η διαταραχή της πανδημίας και η συνακόλουθη επίπτωση από την τηλεργασία δεν πρόκειται να επηρεάσει τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά γραφειακών χώρων, γεγονός που δημιουργεί καθαρό επενδυτικό πεδίο για τις επόμενες κινήσεις της Prodea.

Πέραν των γραφείων και του hot κλάδου των logistics, η εταιρεία, σύμφωνα με την αναφορά του κ. Καρυτινού, παρακολουθεί τον τομέα των οικιστικών ακινήτων. Ήδη έχει συμμετάσχει με μη δεσμευτική προσφορά για τους Πύργους της Lamda Development, ενώ η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον γενικώς στα νότια προάστια της Αθήνας, όπου δρομολογούνται ως γνωστόν σημαντικές αναπλάσεις. Σημειώνεται ότι η Prodea διαθέτει σε συνεργασία με την Dimand σχέδιο αξιοποίησης ακινήτου στα Χανιά, το οποίο προορίζεται για οικιστική και εμπορική χρήση.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των επενδύσεων της προσεχούς τριετίας, η διοίκηση της εταιρείας ανάφερε πως εξετάζονται όλες οι πιθανές εναλλακτικές, όπως η έκδοση ενός ομολόγου, ενώ η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε εκ νέου την πιθανότητα μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση υφιστάμενων μετόχων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο χρόνος αυτής. Σημειώνεται πως ο βασικός μέτοχος (Castlelake) ελέγχει ποσοστό άνω του 98% της εισηγμένης ΑΕΕΕΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v