Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Αύξηση κεφαλαίου 1,5 εκατ. ευρώ

Αύξηση δυναμικότητας για ανάληψη νέων εργασιών και εξαγορές-συνεργασίες με εταιρείες συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, οι βασικοί στόχοι της έκδοσης. Καταλύτης η ΑΜΚ για έξοδο της μετοχής από το καθεστώς επιτήρησης.

Ευρωσύμβουλοι: Αύξηση κεφαλαίου 1,5 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων προχωρούν τελικά οι Ευρωσύμβουλοι, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr της 1ης Ιουνίου με τίτλο «Ευρωσύμβουλοι: Ανοιχτό ενδεχόμενο για αύξηση κεφαλαίου».

Τα κεφάλαια της έκδοσης όχι μόνο θα επιτρέψουν στην εισηγμένη εταιρεία να επαναφέρει την καθαρή της θέση σε θετικό πρόσημο (πράγμα που θα καταστήσει δυνατή την επιστροφή της μετοχής σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης στο ΧΑ), αλλά παράλληλα θα ενισχύσουν τη ρευστότητά της και θα διευρύνουν τη δυνατότητά της να αναλάβει μεγαλύτερο όγκο εργασιών στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της έκδοσης υπολογίζεται γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για την αύξηση της δυνατότητας (capacity) της εισηγμένης να αναλάβει μεγαλύτερο όγκο εργασιών στο μέλλον, αλλά και στο να έρθει πιο κοντά (πολύ πιθανόν και μέσω εξαγορών) με άλλες εταιρείες συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

Αν και οι βασικοί μέτοχοι των Ευρωσυμβούλων θα δημοσιοποιήσουν τη θέση τους στην επικείμενη γενική συνέλευση της 30ής Ιουνίου, αρχική πρόθεσή τους φαίνεται να είναι η συμμετοχή τους στην έκδοση με ποσοστό τουλάχιστον αυτό που τους αναλογεί. Πάντως, φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου και από επενδυτές, οι οποίοι δεν μετέχουν σήμερα στην εισηγμένη.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, οι προοπτικές της εισηγμένης είναι σαφώς ανοδικές, πράγμα που θα φανεί και στα αποτελέσματα του πρώτου φετινού εξαμήνου (με βάση και το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων έργων).

Επίσης, υπάρχουν πολλά επενδυτικά έργα που πρέπει να τρέξουν μέσα από κοινοτική (και μη) χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σήμερα αδυναμίες στους τομείς της μελέτης, της διαχείρισης των projects και της απορρόφησης των κονδυλίων. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, αναβαθμίζεται ο ρόλος των συμβούλων, οι οποίοι καλούνται να αυξήσουν το δικό τους capacity και να στραφούν προς δουλειές υψηλότερων περιθωρίων κέρδους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v