Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ο Ν. Krenteras νέο μέλος στο ΔΣ

Ο κ. Krenteras είναι Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της InterPrivate III Financial Partners Inc. από την ίδρυσή της.

ΕΧΑΕ: Ο Ν. Krenteras νέο μέλος στο ΔΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοινώνει ότι, κατόπιν της από 23.6.2021 παραίτησης του ανεξάρτητου µη εκτελεστικού µέλους του ∆Σ καθώς και µέλους της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, κ. Βασιλείου Καρατζά από το ∆Σ και την Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο αποφάσισε στη συνεδρίασή του στις 28.6.2021 την εκλογή του κ. Nicholaos Krenteras, ως νέου ανεξάρτητου µη εκτελεστικού µέλους του ΔΣ της Εταιρείας σε αντικατάσταση του κ. Καρατζά, κατόπιν διαπίστωσης ότι πληροί τα κριτήρια ανεξαρτησίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 3016/2002, ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τις 17.07.2021, αφετέρου δε του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020, περί ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκλογή του κ. Krenteras από το ΔΣ με τον ορισμό αυτού ως ανεξάρτητο μέλος του, θα τεθεί υπ' όψιν της αμέσως προσεχούς Γενικής Συνέλευσης.

Ο κ. Krenteras είναι Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της InterPrivate III Financial Partners Inc. από την ίδρυσή της. Ο κ. Krenteras έχει 20ετή καριέρα στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων 14 χρόνια ως Εταίρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Pine Brook Partners, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity) με έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Brown και Μ.Β.Α. από το Columbia Business School, όπου ήταν μέλος της Ένωσης Αριστούχων Beta Gamma Sigma. Ο κ. Krenteras διαθέτει επαγγελματική εμπειρία και αποδεδειγμένη επαρκή γνώση στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία, και ειδικότερα στο χρηματοοικονομικό τομέα, και γνωρίζει λόγω της ευρύτερης επαγγελματικής του ενασχόλησης το περιβάλλον και τις συνθήκες στις οποίες η Εταιρεία αναπτύσσει τη δραστηριότητά της.

Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο, με τη σύνθεσή του κατά τα λοιπά να παραμένει αμετάβλητη, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα με θητεία έως την 30.5.2023 ως ακολούθως:

Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος
Αλέξιος Πιλάβιος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος
Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
Κωνσταντίνος Βασιλείου, μη εκτελεστικό μέλος
Δημήτριος Δόσης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Γεώργιος Δουκίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Ιωάννης Εμίρης, μη εκτελεστικό μέλος
Πολυξένη Καζόλη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Θεανώ Καρποδίνη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Nicholaos Krenteras, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Ιωάννης Κυριακόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος
Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Παντελής Τζωρτζάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της ίδιας ως άνω συνεδρίασής του της 28.6.2021, σύμφωνα με την από 31.5.2021 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την από 3.6.2021 απόφασή του, όρισε το νεοεκλεγέν μέλος του, κ. Nicholaos Krenteras, νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση του ανωτέρω παραιτηθέντος μέλους της, για το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του, ήτοι έως την 30.5.2023.

Κατόπιν του ανωτέρω ορισμού του κ. Krenteras ως νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο διακρίβωσε ότι η νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του άρθρου 44 παρ. 1 του ν. 4449/2017.

Μετά τα ανωτέρω, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ορίστηκε, κατ' άρθρο 44 παρ. 1 ε' του ν. 4449/2017, κατά τη συνεδρίασή της την 28.6.2021, κατά την οποία αυτή συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα ως κατωτέρω.

Πρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Μέλη Γεώργιος Δουκίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Πολυξένη Καζόλη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Nicholaos Krenteras, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Ιωάννης Κυριακόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v