Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Viva Wallet ανάδοχος του Freedom Pass

H Viva Wallet αναλαμβάνει το έργο «Υπηρεσίες υλοποίησης παροχής Κάρτας νέων για τον τουρισμό και τον πολιτισμό», που προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας. Πώς θα λάβουν οι 940.000 δικαιούχοι την ενίσχυση των 150 ευρώ μετά τον εμβολιασμό τους.

H Viva Wallet ανάδοχος του Freedom Pass

Στον διαγωνισμό της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε για το έργο «Υπηρεσίες υλοποίησης παροχής Κάρτας Νέων για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό» συμμετείχε εκτός της Viva Wallet και η Αlpha Bank. Όμως, η τεχνική προσφορά της Αlpha Bank απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα η ΚτΠ να προχωρά άμεσα με τη Viva Wallet.

Η παροχή των σχετικών υπηρεσιών θα γίνει από τη Viva Wallet χωρίς κόστος ανάπτυξης, με τη μορφή δωρεάς προς το ελληνικό Δημόσιο.

Αντικείμενο

Η Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Covid-19, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση των νέων 18-25 ετών που προχωρούν σε εμβολιασμό, με σκοπό την περαιτέρω διευκόλυνση της κινητικότητάς τους, ιδιαίτερα μετά την πολύμηνη καραντίνα.

Ειδικότερα, η Κυβέρνηση ορίζει ως δικαιούχους της πρωτοβουλίας της νέους 18-25 ετών, οι οποίοι θα έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον την α’ φάση του εμβολιασμού και προτίθεται να διαθέσει ανά δικαιούχο μια ψηφιακή, άυλη χρεωστική κάρτα, με διαθέσιμο χρηματικό υπόλοιπο αξίας €150 ευρώ. Η εν λόγω ενίσχυση θα μπορεί να καταναλωθεί από τους δικαιούχους σε επιλεγμένες κατηγορίες επιχειρήσεων που παρέχουν νυπηρεσίες και προϊόντα που ενισχύουν την ‘κινητικότητα’ των νέων, όπως ενδεικτικά ταξίδια, συναυλίες, θεάματα, κ.λπ.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Κυβέρνηση αποσκοπεί στην:

• Ενίσχυση της ασφαλούς κινητικότητας των νέων
• Ενίσχυση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού Covid-19 και της υγείας των πολιτών
• Eνίσχυση κρίσιμων τομέων της οικονομίας που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία
• Eξοικείωση του νεότερου πληθυσμού με ηλεκτρονικές μεθόδους πληρωμών, με χρήση δικής τους ψηφιακής κάρτας πληρωμών, για την εγκαθίδρυση υγειούς καταναλωτικής και φορολογικής συμπεριφοράς.

Οι δικαιούχοι της δράσης καθορίζονται από την Κυβέρνηση και περιλαμβάνουν νέους 18-25 ετών (940.000 δικαιούχοι) βάσει της χρονολογίας γέννησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v