Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό Αθηνών: Αναζητά πρόσβαση σε νέες κλίνες

Μεγάλη άνοδο εμφανίζουν οι εξαμηνιαίες επιδόσεις του ομίλου. Στο 100% η πληρότητα εργασιών, κινήσεις για πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό κλινών. Πώς σχολιάζει η διοίκηση τη συγκέντρωση του ασφαλιστικού κλάδου σε λιγότερους «παίκτες».

Ιατρικό Αθηνών: Αναζητά πρόσβαση σε νέες κλίνες

Έντονα ανοδική πορεία σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ο όμιλος του Ιατρικού Κέντρου και αν δεν προκύψει κάποια έκτακτη αρνητική εξέλιξη, το σύνολο της φετινής χρονιάς θα κλείσει σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε πως το Ιατρικό Κέντρο κατάφερε το 2020 να σημειώσει κερδοφόρο αποτέλεσμα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά (λόγω της πανδημίας και των σχετικών απαγορευτικών μέτρων) και ότι το 2021 εξελίσσεται πολύ καλύτερα τόσο σε σχέση με πέρυσι όσο και σε σύγκριση με το 2019, καθώς οι πληρότητες εργασιών σε όλες τις μονάδες του ομίλου αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 100%. Έτσι, στον βαθμό που δεν παρατηρηθούν κάποιες έκτακτες καταστάσεις στο υγειονομικό μέτωπο, οι οικονομικές επιδόσεις του ομίλου αναμένεται να σημειώσουν φέτος μεγάλη αύξηση στο σύνολο της χρήσης.

Χαρακτηριστική επίσης ήταν η αναφορά του προέδρου της εισηγμένης στις κινήσεις που γίνονται με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας του ομίλου, τονίζοντας ότι «σύντομα θα αποκτήσουμε πρόσβαση και σε νέες κλίνες», όπως επίσης το ότι η εισηγμένη έχει ήδη λάβει έγκριση όρων δόμησης για την έκταση που διαθέτει στην Παιανία και έτσι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επεκτείνει στον συγκεκριμένο χώρο τις δραστηριότητές της. «Εμείς είμαστε στην αγορά εδώ και δεκαετίες και θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο μέλλον. Δεν είμαστε περαστικοί», σημείωσε.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Μας ανησυχεί το ζήτημα της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το fund CVC και θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο μέσω της Επιτροπής Ανταγωνισμού να αποφύγουμε πιθανές παρενέργειες. Δεν μπορεί για παράδειγμα, ο ανταγωνιστής μας να έχει πρόσβαση μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής στα στοιχεία και τα δεδομένα των πελατών μας και των συνεργαζόμενων ιατρών μας. 
  • Δεν πιστεύω ότι η συγκέντρωση των συμβολαίων υγείας σε μικρότερο αριθμό εταιρειών μετά τις τελευταίες κινήσεις εξαγορών (Generali-AXA και NN-MetLife) θα αλλοιώσει τον ανταγωνισμό, καθώς κάθε μια από τις εταιρείες αυτές θα επιδιώξει να διαφυλάξει ή και να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά. 
  • Το Ιατρικό Κέντρο είναι πρόθυμο να συζητήσει το θέμα των συμπράξεων με τον δημόσιο τομέα (ΣΔΙΤ), ωστόσο προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη σχετικής βούλησης σε πολιτικό επίπεδο.
  • Το τρέχον καθεστώς claw back και rebate λήγει τυπικά στις 31/12/2021 και οι εταιρείες του κλάδου βρίσκονται σε σχετικές συζητήσεις με την Πολιτεία. Ο συνδυασμός των δύο αυτών μέτρων στέρησε από τον όμιλο 16 εκατ. το 2020 και πάνω από 100 εκατ. ευρώ από την έναρξη της εφαρμογής του.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v