Τρεις διαγωνισμοί το 2022 για επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Οι επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα περιλαμβάνουν και επεκτάσεις του Προαστιακού προς τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Τρεις διαγωνισμοί το 2022 για επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Το 2022 θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση να ανακοινώσει τους διαγωνισμούς για τις τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προς Λαύριο και προς Ραφήνα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Όπως διευκρίνισε και τα τρία αυτά σημαντικά έργα -που μαζί με τις επεκτάσεις του Μετρό θα αλλάξουν την εικόνα της Αττικής- βρίσκονται αυτή την περίοδο στη φάση της μελέτης αλλά και της χρηματοοικονομικής διασφάλισης.

Οι επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα περιλαμβάνουν και επεκτάσεις του Προαστιακού προς τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας. Ένα τμήμα του έργου στη Ραφήνα θα είναι παγιοποιημένο.

Για τον ΒΟΑΚ, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχει γίνει διαγωνισμός. Τα εργοτάξια θα ξεκινήσουν το 2022 και το σύνολο του έργου θα τελειώσει το 2028. Για την Πατρών - Πύργου σημείωσε ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν εγκατασταθεί τα εργοτάξια και σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμη.

Ανέφερε επίσης ότι η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v