Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Mytilineos

Η εικόνα στους επιμέρους τομείς δραστηριότητας και τα μηνύματα της διοίκησης στην τηλεδιάσκεψη για «απογείωση» μεγεθών το 2022.

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Mytilineos

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε στους αναλυτές η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου της Mytilineos αλλά και οι θέσεις που διατύπωσε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε των ανακοινώσεων.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου της Mytilineos σε γενικές γραμμές ήταν ισχυρά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ιδιαίτερα οι τομείς της Μεταλλουργίας και SES σημείωσαν σημαντικές επιδόσεις. Η μεταλλουργία ωθούμενη από την αύξηση των τιμών αλουμινίου σε συνδυασμό με τον αυστηρό έλεγχο του κόστους και ο Τομέας SES από την επανεκκίνηση έργων που είχαν επηρεαστεί την προηγούμενη χρονιά από την πανδημία.

Η παραγωγή των θερμικών μονάδων του τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου στο α’ Εξάμηνο ήταν μειωμένη, όπως αναμενόταν, λόγω της προγραμματισμένης τρίμηνης συντήρησης του σταθμού της Korinthos Power κατά το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου 2021.

Η διοίκηση επεσήμανε ότι από το 3ο τρίμηνο του έτους και έπειτα αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, με το 2021 να αναμένεται ότι θα αποτελέσει έτος-ρεκόρ για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ενώ το 2022 αναμένεται τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας «να απογειωθούν» (take-off), με τα κέρδη να εκτιμάται ότι θα διπλασιαστούν σε σχέση με αυτά του 2020 (129 εκατ. ευρώ) στα 260 εκατ. ευρώ, με άξονες ανάπτυξης την εκκίνηση του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής (CCGT) 826 MW στο τέλος του 2021, την αυξημένη παραγωγή αλουμινίου, το ισχυρό περιβάλλον τιμών και την «ωρίμανση» του χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων.

Η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι το μερίδιο αγοράς της Protergia αυξήθηκε στο 8,2%, με το πελατολόγιο να φτάνει τις 315.000.

Η Pantelakis σημειώνει ότι υπάρχει σημαντικό ανοδικό περιθώριο για το 2022, τόσο για τη δική της εκτίμηση όσο και για τη μέση εκτίμηση της αγοράς.

Η Axia επισημαίνει στην ανάλυσή της το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ομίλου επαναβεβαίωσε την εκτίμηση για κέρδη 260 εκατ. ευρώ την επόμενη χρονιά.

Η Optima επιβεβαιώνει το θετικό outlook και τονίζει ότι η εικόνα για το δεύτερο εξάμηνο παραμένει θετική και δίνει έμφαση στις υψηλές τιμές των μετάλλων, που σταδιακά θα βοηθήσουν την κερδοφορία.

Η Alpha στέκεται στη συμφωνία με τη ΔΕΗ για τις τιμές πώλησης ρεύματος και στο ότι η διοίκηση δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν προκαταβολές.

Για ικανοποιητική απόδοση το πρώτο εξάμηνο και «υποσχόμενο» outlook για το 2022 μιλά η Beta. «Παραμένουμε θετικοί για τη μετοχή», επισημαίνει.

Εντος των εκτιμήσεών της είναι η κερδοφορία εξαμήνου, γράφει η Eurobank, επισημαίνοντας τις επιδόσεις στη μεταλλουργία. Σημειώνει δε ότι η διοίκηση επιβεβαίωσε στην τηλεδιάσκεψη τις εκτιμήσεις της για την πορεία την επόμενη χρονιά.

Η Euroxx, από την πλευρά της, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συμβόλαιο που υπέγραψε η Mytilineos με τη ΔEΗ για την Αλουμίνιον, στο οποίο δεν υπάρχει στοιχείο προκαταβολών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v