Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Μεταβιβάστηκαν οι απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις

Σύμφωνα με τη διοίκηση η κίνηση δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην Yalco να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες εξυγίανσης.

Yalco: Μεταβιβάστηκαν οι απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις

Σε εταιρεία που εδρεύει στην Ιρλανδία μεταβιβάστηκαν οι απαιτήσεις από τα δάνεια και τις πιστώσεις που είχαν χορηγήσει οι τράπεζες στην εταιρεία, γνωστοποίησε η Yalco με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με το κεφ. 4.1.3 του κανονισμού του ΧΑ, η Διοίκηση της Εταιρείας Σωκράτης Δ. Κωνσταντίνου & Υιός ΑΕ (η Εταιρεία) γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι την 27.07.2021 υπεγράφη Σύμβαση Πώλησης και Μεταβίβασης Επιχειρηματικών Απαιτήσεων μεταξύ της εταιρείας με την επωνυμία IREP YALCO (IRELAND) DESIGNATED ACTIVITY COMPANY που διατηρεί την έδρα της στην Ιρλανδία (2nd Floor Block 5, Irish Life Centre, Abbey Street Lower, Dublin 1, Ireland ) ( η αποκτώσα) και των πιστωτριών τραπεζών (1) CAIRO 3 DESIGNATED ACTIVITY COMPANY, νομίμως εκπροσωπούμενη από την doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, (2) Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., και (3) Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε ( οι μεταβιβάζοντες).

Δυνάμει της ανωτέρω Σύμβασης Μεταβίβασης, μεταβιβάστηκαν στην IREP YALCO (IRELAND) DESIGNATED ACTIVITY COMPANY οι απαιτήσεις από τα δάνεια και τις πιστώσεις που είχαν χορηγήσει οι Μεταβιβάζοντες στην Εταιρεία, μετά των παρεπόμενων και διαπλαστικών δικαιωμάτων και εξασφαλίσεων αυτών, σύμφωνα με τον ν.4354/2015.

Η σύμβαση καταχωρήθηκε στο Δημόσιο Βιβλίο του άρθρου 3 του ν. 2844/2000 του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών στις 29.07.2021 με αρ. Πρωτ. 282 και συνεπώς η IREP YALCO (IRELAND) DESIGNATED ACTIVITY COMPANY είναι πλέον η μοναδική δικαιούχος όλων των δικαιωμάτων, αξιώσεων και εξασφαλίσεων αναφορικά με τις μεταβιβασθείσες απαιτήσεις.

Σύμφωνα με τις σχετικές επιταγές του νομοθετικού πλαισίου η IREP YALCO (IRELAND) DESIGNATED ACTIVITY COMPANY έχει διορίσει, δυνάμει της από 22.07.2021 σύμβασης διαχείρισης και σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4354/2015 και την υπ'αρ. 118/19.5.2017 Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος, την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων με την επωνυμία Β2KAPITAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ (η «Β2 Kapital Α.Ε.»), για να διαχειρίζεται τις μεταβιβασθείσες απαιτήσεις, σε σχέση με τις δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες που προβλέπονται στο άρθρο 2 του ν. 4354/2015, όπως ισχύει.

Η Β2 Kapital Α.Ε., με αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 140536701000 και έδρα στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 1¬3, Τ.Κ. 115 23 έχει νομίμως αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρεία διαχειρίσεως απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4354/2015 (ΕΠΑΘ 241/31.7.2017).

Η Διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ότι η εν λόγω συμφωνία δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην Yalco να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες εξυγίανσης αλλά και να επικεντρωθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό της βιώσιμης ανάπτυξής της.

Με νεότερες ανακοινώσεις η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη υφίσταται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v