Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ICI: Απέκτησε ακόμη ένα big box επενδυτικό ακίνητο

Κάλυψε κατά το ήμισυ μέσα στο καλοκαίρι το επενδυτικό της πλάνο η ΑΕΕΑΠ. Αύξηση του GAV στα 112,3 εκατ. ευρώ.

ICI: Απέκτησε ακόμη ένα big box επενδυτικό ακίνητο

Ένα ακόμη ακίνητο προσέθεσε τον Ιούλιο στο χαρτοφυλάκιό της η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, το οποίο πλέον απαρτίζεται από 32 επενδυτικά ακίνητα και 2 ιδιοχρησιμοποιούμενα.

H συναλλαγή αφορά ένα διώροφο εμπορικό ακίνητο συνολικού εμβαδού 4.408,32 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης στο Πικέρμι Αττικής, το οποίο είναι ήδη μισθωμένο σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Το τίμημα ανήλθε σε 8,086 εκατ. ευρώ και μαζί με τα περίπου 12 εκατ. ευρώ που διέθεσε η εταιρεία για την απόκτηση γραφειακών χώρων στο Χαλάνδρι, καλύπτει σχεδόν το 50% του επενδυτικού της προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως στόχος της ICI ήταν η πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2021 για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της, το οποίο απαρτίζεται κυρίως από γραφεία και καταστήματα, μισθωμένα σε ισχυρούς tenants. Ανάμεσα στους μισθωτές της βρίσκονται οι Alpha Βank, Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, H&M, Dixons, Vodafone, GlaxoSmithKline, Market In, B&F, JP Morgan κ.ά.

Σημειώνεται ότι για την εξυπηρέτηση του επενδυτικού της πλάνου, η εταιρεία συνήψε ομολογιακό δανεισμό 40 εκατ. ευρώ εντός του α' εξαμήνου της χρήσης.

Στο α’ εξάμηνο του 2021, η αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του Ομίλου αυξήθηκε κατά 13% σε σχέση με αυτή στις 31/12/2020, ανερχόμενη στα 104,3 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον βρίσκεται στο επίπεδο των 112,3 εκατ. ευρώ, μετά και την εξαγορά εμπορικού διώροφου ακινήτου στο Πικέρμι.

Τα έσοδα από μισθώματα του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ έναντι 4,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020 (εξαιτίας της υποχρεωτικής μείωσης μισθωμάτων κατά 40%). Από την αποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου στην εύλογη αξία καταγράφηκαν ζημιές ύψους 0,116 εκατ. ευρώ (Α’ εξάμηνο 2020: ζημιές 0,28 εκατ. ευρώ).

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,85 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, επηρεασμένα κυρίως από μικρότερες ζημιές από αναπροσαρμογή των ακινήτων σε εύλογες αξίες και λιγότερα λειτουργικά έξοδα, αλλά αντίστοιχα και λιγότερα έσοδα από μισθώματα. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 2,32 εκατ. ευρώ έναντι 2,7 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v