Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΕΕΤ: Ερωτήματα για την απασχόληση παιδιών άνω των 16 ετών στα ξενοδοχεία

"Βρήκε τρόπο η κυβέρνηση να καλύψει με φθηνό εργατικό προσωπικό τα ξενοδοχεία;", ρωτά η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό. "Αλήθεια «τι θέλει να πει ο ποιητής»; Τι απασχόληση θα είναι αυτή; Με ποιο νομικό πλαίσιο".

ΠΟΕΕΤ: Ερωτήματα για την απασχόληση παιδιών άνω των 16 ετών στα ξενοδοχεία

"Εντύπωση μας προκάλεσε το χθεσινό δελτίο τύπου του υπουργείου εργασίας μετά τη συνάντηση της αρμόδιας υφυπουργού εργασίας κ. Μιχαηλίδου με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συνεργαστούν είναι και αυτό της απασχόλησης σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιών μεγαλύτερα από 16 ετών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων!"

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση με την οποία η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό ρωτά:

"Αλήθεια «τι θέλει να πει ο ποιητής»; Τι απασχόληση θα είναι αυτή; Με ποιο νομικό πλαίσιο θα γίνει αυτό; Το κράτος επιτρέπει πλέον επίσημα την παιδική εργασία; Μήπως εννοεί κάποιου άλλου είδους απασχόληση;

Αν δεν πρόκειται για εργασία γιατί αναφέρεται σε παιδιά πάνω των 16 ετών; Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως για να εργαστεί κάποιος ανήλικος χρειάζεται η υπογραφή του κηδεμόνα του! Εδώ ποιος θα υπογράφει; Το ίδρυμα;

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η Κυβέρνηση προάγει την παιδική εργασία και γι αυτό το λόγο ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ από την κ. Μιχαηλίδου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη! Τα παιδιά στα σχολεία μέχρι τα 18 τους έτη. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πώς αν ισχύουν όλα αυτά η Ομοσπονδία μας θα κινηθεί και νομικά ώστε να μην ισχύσει κάτι τέτοιο!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Π.Ο.Ξ και τον Σ.Ε.Τ.Ε να τοποθετηθούν .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΝΤΖΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v