Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλωστ. Ναυπάκτου: Εκτίναξη καθαρών κερδών στο εξάμηνο

Εχει ξεκινήσει η υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και την αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται στο πρώτο δίμηνο του επόμενου έτους.

Κλωστ. Ναυπάκτου: Εκτίναξη καθαρών κερδών στο εξάμηνο

Μεγάλη αύξηση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου κατά το πρώτο μισό του 2021, επιβεβαιώνοντας παλαιότερα δημοσιεύματα του Euro2day.gr.

Ειδικότερα:

  • Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 4,57 στα 7,81 εκατ. ευρώ.
  • Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στις 947 χιλ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες 28 χιλ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
  • Η καθαρή θέση ανέβηκε στα 10,71 εκατ. ευρώ.
  • Ο καθαρός δανεισμός της 30ής Ιουνίου ήταν αρνητικός (-782 χιλ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της εισηγμένης για το δεύτερο φετινό εξάμηνο, η διοίκησή της αναφέρει:

«Από τα μέσα Απριλίου της τρέχουσας χρήσης, η μητρική εταιρεία έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και την αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού της παραγωγικής της μονάδας, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται στο πρώτο δίμηνο του επόμενου έτους.

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κτιριακές αναβαθμίσεις, η διάρκεια των οποίων αναμένεται στους 2-2,5 μήνες, η εταιρεία διέκοψε την παραγωγική της δραστηριότητα και εκτελεί τα συμβόλαια πώλησης από τα υπάρχοντα αποθέματά της. Η επανεκκίνηση της παραγωγικής δραστηριότητας αναμένεται στις αρχές Δεκεμβρίου, συνεπώς για το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η διοίκηση αναμένει μειωμένη κερδοφορία παρά την αύξηση των τιμών πώλησης.

Ταυτόχρονα με την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου, η μητρική εταιρεία υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου, η οποία θα παρέχει στην Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου υπηρεσίες εκκοκκισμού και αποθήκευσης βάμβακος. Για τον σκοπό αυτό, ιδρύθηκαν δύο νέα υποκαταστήματα στον δήμο Μεσολογγίου, με κύρια δραστηριότητα την παραλαβή σύσπορου βάμβακος από τους τοπικούς παραγωγούς και τοπικές ενώσεις και την πώληση εκκοκκισμένου βάμβακος.

  1. Το πρώτο υποκατάστημα στεγάστηκε σε τμήμα της βιομηχανικής μονάδας εκκόκκισης που διατηρεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «η Ένωση» στη θέση Μαγούλα Νεοχωρίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
  2. Το δεύτερο υποκατάστημα στεγάστηκε σε χώρο αποθηκών στη θέση Λογγιά Ευηνοχωρίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, τον οποίο μισθώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «η Ένωση» από την εταιρεία «ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΕ» και με τον οποίο υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό υπομίσθωσης. Στόχος της εταιρείας παραμένει η ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας μέσω προγραμμάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης και συμβολαιακής γεωργίας και σκοπεύει, ακολουθώντας τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή αξία στο τελικό προϊόν.

Αν και για την τρέχουσα χρήση οι παραλαβές σύσπορου βάμβακος είναι μειωμένες από τις αναμενόμενες λόγω της καθυστερημένης υλοποίησης του εγχειρήματος, η νέα δραστηριότητα αναμένεται να συμβάλει θετικά στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Η θυγατρική μας εταιρεία ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ αναμένεται κατά την τρέχουσα εκκοκκιστική σεζόν να παραλάβει μειωμένες ποσότητες σύσπορου βάμβακος καθώς είναι μειωμένα τα καλλιεργηθέντα στρέμματα και οι στρεμματικές αποδόσεις. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των πρώτων ποιοτικών ελέγχων που καταδεικνύουν προϊόν εξαιρετικής ποιότητας -απόρροια κυρίως του θερμού καλοκαιριού που προηγήθηκε-, σε συνδυασμό με την αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής του προϊόντος, θα συμβάλουν κατά τις εκτιμήσεις της διοίκησης θετικά τόσο στα ατομικά όσο και στα ενοποιημένα αποτελέσματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v