Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: «Κόκκινο» στις οικονομικές καταστάσεις 2019 από τη Γενική Συνέλευση

Δεν εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις 2019 της Folli Follie. Δημήτρης και Γιώργος Κουτσολιούτσος καταψήφισαν το βασικό θέμα της σημερινής επαναληπτικής γενικής συνέλευσης. H PwC θα ελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις του 2020.

Folli Follie: «Κόκκινο» στις οικονομικές καταστάσεις 2019 από τη Γενική Συνέλευση

Οι απαντήσεις που έδωσε ο Γεώργιος Σάμιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου FF Group, στα ερωτήματα που είχε θέσει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήδη από τη γενική συνέλευση της 10ης Σεπτεμβρίου, δεν ικανοποίησαν τους δικηγόρους του. Ετσι η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 54,49% δεν ενέκρινε το βασικό θέμα για το οποίο συνεκλήθη. 

Ειδικότερα, ο κ. Σάμιος αναφέρθηκε στην αρχή της συνεχιζόμενης δραστηριότητας στις οικονομικές καταστάσεις, που θα επιβεβαιωθεί όπως είπε από την πορεία της FF Group προς την εξυγίανση. Σχετικά με την επιφύλαξη των ορκωτών περί αξιόπιστου συστήματος χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, o κ. Σάμιος παραδέχθηκε ότι πολλά συστήματα αδυνατούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και ήδη η εταιρεία έχει συμφωνήσει την ανάπτυξη σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος ERP, έχοντας μεριμνήσει για τη σημαντική επένδυση που απαιτείται.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια της σημερινής διοίκησης να αποφύγει την ευθύνη να συντάξει τις οικονομικές καταστάσεις με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος.  Ως εκ τούτου, ο εντολέας του καταψήφισε ενώ την ίδια στάση είχε και το νομικό επιτελείο του Γιώργου Κουτσολιούτσου.

Η διοίκηση της εταιρείας πάντως εκτιμά ότι η πορεία της εταιρείας για εξυγίανση δεν παρεμποδίζεται. Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η σύγκληση γενικής συνέλευσης, με τη συμμετοχή ειδικού εντολοδόχου για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v