Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή, κλειστό το Δημόσιο

Εκτακτα μέτρα την Παρασκευή λόγω του «Μπάλλου». Κλειστό το Δημόσιο στην Αττική, σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα. Απαγορεύεται από τις 01.00 έως τις 08.00 η κίνηση Ι.Χ. και Μέσων Μεταφοράς σε Κηφισό και Παραλιακή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή, κλειστό το Δημόσιο

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης. Οπως είπε αναμένεται η Αττική να επηρεαστεί σοβαρά 03.00 με 06.00. Τα μέτρα θα ισχύσουν για την Παρασκευή:

  • Από τις 01.00 έως 08.00 απαγορεύεται η διέλευση σε Κηφισό και Παραλιακή στα Ι.Χ. και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα δίνονται οδηγίες.
  • Θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και τους ΟΤΑ
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. 
  • Θα μείνουν κλειστά τα σχολεία σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια καθώς και σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.
  • Θα μείνουν κλειστά τα νηπιαγωγεία και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία 
  • Θα αξιοποιούνται τα αναγκαία μέσα από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα.

«Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι προληπτικά. Δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί πανικό, αλλά όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία», τόνισε ο υπουργός.

Νωρίτερα ο υπουργός είχε υποστηρίξει ότι είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις του κράτους για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως είπε, «αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα», ενώ προσέθεσε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία έχουν προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την Πολιτεία, ούτε από τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v