Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Παράταση προστασίας από πιστωτές

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η συμφωνία εξυγίανσης. Πηγές στη FF αναφέρουν ότι η διαδικασία κύλησε ομαλά και θετικά. Περιμένει την απόφαση αφού προηγουμένως καταθέσει υπόμνημα με πρόσθετα στοιχεία που της ζητήθηκαν.

Folli Follie: Παράταση προστασίας από πιστωτές

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie και αναμένεται οριστική απόφαση.

Παρεμβάσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, έκαναν δια των πληρεξούσιων δικηγόρων τους οι βασικοί μέτοχοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και εταιρείες τους, καθώς και η QQuant, εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων που φέρει απαίτηση της Attica Βank.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναπτύχθηκαν οι θέσεις των παραπάνω και έγινε λόγος μεταξύ άλλων για τα οικονομικά στοιχεία που λαμβάνει υπόψη το σύμφωνο εξυγίανσης. Η διοίκηση της Folli Follie θεωρεί ότι οι οικονομικές καταστάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι αυτές που ήταν διαθέσιμες όταν υποβλήθηκε η αίτηση, ήτοι οι εγκεκριμένες για τη χρήση 2018 και τα επικαιροποιημένα στοιχεία που της ζητήθηκαν. Θεωρεί καταχρηστική την παρέμβαση των βασικών μετόχων, γεγονός που συνδέει με την απόφαση για διορισμό ειδικού εντολοδόχου για την έγκριση της συμφωνίας από τη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι μεταγενέστερες οικονομικές καταστάσεις 2019, συμπεριλαμβανομένων των παρατηρήσεων της PwC που διενήργησε τον έλεγχο.

Πηγές στην FF αναφέρουν ότι η διαδικασία κύλησε ομαλά και θετικά για τα συμφέροντα της εταιρείας, που αναμένει την απόφαση αφού προηγουμένως καταθέσει υπόμνημα με πρόσθετα στοιχεία που της ζητήθηκαν. Θα αναμένουν την απόφαση στο προσεχές διάστημα, έχοντας εξασφαλίσει επιπλέον παράταση της προσωρινής προστασίας έναντι μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης από πιστωτές της εταιρείας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Δημόσιο δεν ήταν παρών στη διαδικασία της σημερινής συζήτησης ενώ ο e-ΕΦΚΑ συμμετείχε και παρά το γεγονός ότι δεν είχε ισχυρό αντίλογο, δεν συναίνεσε στην επικύρωση της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v