Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορροφά τη Λακωνική Τροφίμων η Creta Farms

Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης για την συγχώνευση της Creta Farms με τη Λακωνική Τροφίμων. Για σημαντικές οικονομίες κλίμακας και ισχυροποίηση της καθαρής θέσης κάνει λόγο η διοίκηση.

Απορροφά τη Λακωνική Τροφίμων η Creta Farms

Ο Όμιλος Impala Invest, στηρίζοντας το πλάνο της στρατηγικής του επένδυσης στην Creta Farm Τροφίμων, προχωρά στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Λακωνική Τροφίμων ΑΕ. Το σχέδιο συγχώνευσης και ανταλλαγής μετοχών εγκρίθηκε με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των δυο επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, η Creta Farm θα αυξήσει τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της και θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση της. Τα ακίνητα που έχει στην κυριότητά της η Λακωνική βρίσκονται σε Περιστέρι Αττικής, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη και έχουν σημαντική περιουσιακή αξία, αλλά και μείζονα επιχειρησιακή σημασία. Συγκεκριμένα, σε αυτά περιλαμβάνεται το εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών στην Σπάρτη αλλά και οι βιομηχανικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που η Creta Farm θα μπορέσει να ενσωματώσει και να αξιοποιήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Creta Farm:

  • ενισχύει την παραγωγική της γραμμή με την εισφορά του ανακαινισμένου εργοστασίου στη Σπάρτη και δυο μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων Logistics σε Περιστέρι και Θεσσαλονίκη,
  • ισχυροποιεί την καθαρή της θέση με την εισφορά 4,43 εκ. ευρώ, και
  • επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας, που θα της επιτρέψουν να προσφέρει τα προϊόντα της σε ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, που εκπροσωπεί τους μετόχους της επιχείρησης: «Ήδη, από τις αρχές του 2021, το 80% της παραγωγής της Λακωνικής μεταφέρθηκε από τη Σπάρτη στο Ρέθυμνο, ενώ στο εργοστάσιο της Λακωνικής στη Σπάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή vegan προϊόντων στα οποία επεκτείνεται η Creta Farm. Η Λακωνική θα γίνει πιο παραγωγική και θα απεγκλωβιστεί από τα προϊόντα όγκου τα οποία θα παράγονται στο Ρέθυμνο».

Έχοντας κατοχυρώσει 20 πατέντες διεθνώς, η εταιρεία συνεχίζει να διευρύνει τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά τροφίμων, διατηρώντας τη διαχείριση των brands Εν Ελλαδι, Tostaki, New Line και δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών και προωθούν την επιχειρηματική εξωστρέφεια της χώρας μας. Παράλληλα, θα αξιοποιήσει τα προϊόντα και σήματα που διαθέτει σήμερα η Λακωνική διευρύνοντας την ποικιλία των προϊόντων που εμπορεύεται, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v