Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνει θέση στο joint venture με τον όμιλο Παπαλέκα η Prodea

Χώρο για την είσοδο τρίτου επενδυτή δημιούργησε η εισηγμένη, μειώνοντας τη συμμετοχή της στην κυπριακή θυγατρική από 45% σε 25%. Η αλλαγή στρατηγικής και οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακά ακίνητα πόλεων.

Μειώνει θέση στο joint venture με τον όμιλο Παπαλέκα η Prodea

Στη μερική αποεπένδυση από την κυπριακή εταιρεία MVH, με δραστηριότητα στη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχειακών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, προχώρησε η Prodea Investments. Υπενθυμίζεται ότι η MVH αποτελεί τον κοινό επενδυτικό βραχίονα της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ, της Invel Real Estate και του επιχειρηματία Γ. Παπαλέκα, η οποία συστήθηκε επισήμως τον περασμένο Απρίλιο, με την Prodea Investments να διατηρεί το 45%.

Σύμφωνα ωστόσο με την τροποποίηση της σύμβασης μετόχων, που έχει ήδη εγκρίνει το Δ.Σ. της Prodea, η εισηγμένη μειώνει το ποσοστό της στο 25% και στο μετοχικό κεφάλαιο της MVH εισέρχεται με ποσοστό 12,5% νέος στρατηγικός μέτοχος, η κυπριακή εταιρεία Ascetico Ltd. Παράλληλα, οι υφιστάμενοι μέτοχοι, δηλαδή η Invel Real Estate (μέσω της Flowpulse) αυξάνει την αρχική συμμετοχή της από 10% στο 20%, ενώ ο επιχειρηματίας Γ. Παπαλέκας (μέσω της εταιρεία Papabull) αυξάνει το ποσοστό από 40% σε 42,5% και καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος του εν λόγω επενδυτικού σχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εισηγμένης έκρινε πως ο στρατηγικός προσανατολισμός της MVH στο πολυτελές ξενοδοχειακό προϊόν δεν αποτελεί μέρος του core business της σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο. Υπό αυτό το πρίσμα αποφάσισε τη μερική ρευστοποίηση της θέσης της, ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν προτίθεται να μειώσει περαιτέρω τη συμμετοχή της.

Υπενθυμίζεται ότι η MVH διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της το The Landmark Nicosia στη Λευκωσία, καθώς και το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Parklane και το Park Tower (πύργος πολυτελών κατοικιών) στη Λεμεσό.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα της Prodea, αυτό συνεχίζεται έχοντας στο επίκεντρο, αφενός, περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα των ξενοδοχειακών ακινήτων (κυρίως ξενοδοχεία πόλεων) και αφετέρου, τις αναπτύξεις γραφειακών χώρων, logistics center και εσχάτως οικιστικών ακινήτων. Ο κύριος όγκος του επενδυτικού της προγράμματος ύψους 400 εκατ. ευρώ έχει συμβασιοποιηθεί, ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση επενδύσεων περί των 100 εκατ. ευρώ.

Πέννυ Κούτρα [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v