Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβαθμίζει σε «θετικό» το outlook της Mytilineos η S&P

Η αλλαγή του outlook δημιουργεί προσδοκίες για αναβάθμιση εντός του επόμενου 12μήνου καθώς η ελληνική εταιρεία κινείται προς μεγαλύτερα μεγέθη EBITDA και χαμηλότερη μόχλευση.

Αναβαθμίζει σε «θετικό» το outlook της Mytilineos η S&P

Σε «θετικό» από «σταθερό» αναβαθμίζει το outlook της Mytilineos ο οίκος αξιολόγησης S&P, αναγνωρίζοντας την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, παρά το ρευστό διεθνές περιβάλλον και τις προκλήσεις της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης.

Η αξιολόγηση είναι «BB-». Η αλλαγή του outlook δημιουργεί προσδοκίες για αναβάθμιση εντός του επόμενου 12μηνου, καθώς η ελληνική εταιρεία κινείται προς μεγαλύτερα μεγέθη EBITDA και χαμηλότερη μόχλευση.

Ο οίκος βλέπει έκρηξη κερδών, καθώς η εταιρεία ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις και είναι έτοιμη για την ολοκλήρωση των μεγάλων επενδύσεων, με αιχμή το επενδυτικό πρόγραμμα του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας. Σημειώνει επίσης πως το διαφοροποιημένο μοντέλο της εταιρείας αποδίδει και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις.

Δίνει μάλιστα και προοπτική για αναβάθμιση βάσει των επιδόσεων κυρίως στις ΑΠΕ, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο και όλες τις πρόσφατες εκθέσεις αναλυτών που αναβαθμίζουν την τιμή-στόχο για την εταιρεία σε τιμές αρκετά πάνω από τα 20 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το «βασικό» σενάριο της S&P, ο οίκος αξιολόγησης περιμένει η Mytilineos να καταγράψει EBITDA άνω των 500 εκατ. ευρώ το 2022, έναντι 350 εκατ. ευρώ το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v