Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Coca Cola HBC επενδύει 1 δισ. δολάρια στην Αίγυπτο

Πενταετές επενδυτικό πλάνο ύψος 1 δισ. δολαρίων από την Coca Cola HBC στην Αίγυπτο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Coca Cola Αιγύπτου η οποία τοποθετείται το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Coca Cola HBC επενδύει 1 δισ. δολάρια στην Αίγυπτο

Επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, μέσα στην επόμενη πενταετία, δρομολογεί η Coca Cola HBC που το περασμένο Καλοκαίρι κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση του 94,7% της Coca Cola Egypt. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, που ξεπερνά τα 427 εκατ. δολάρια, αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Μέλη της διοίκηση της Coca Cola HBC συναντήθηκαν στις 24 Νοεμβρίου με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Mostafa Madbouli, όπου συζήτησαν τα σχέδια της εταιρείας στα οποία περιλαμβάνονται και οι επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και όπως αναφέρει σχετικό report της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου αναφέρθηκε στην προθυμία της Κυβέρνησης του να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη στον ιδιωτικό τομέα, λόγω του βασικού του ρόλου στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης του κράτους, όπως είπε.

Η Coca-Cola HBC το περασμένο καλοκαίρι κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση του 94,7% της Coca-Cola Bottling Company της Αιγύπτου από τους βασικούς μετόχους της, μια θυγατρική κατά 100% της The Coca-Cola Company ("TCCC") και της MAC Beverages Limited ("MBL") έναντι 427 εκατ. δολαρίων.

Η εξαγορά της Coca Cola Egypt από την Coca Cola HBC δίνει τη δυνατότητα στη δεύτερη να αποκτήσει πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση ποτών στην Αφρική. Σημειώνεται ότι στη Νιγηρία και στην Αίγυπτο διαμένει το 25% του πληθυσμού της Αφρικανικής ηπείρου.

Σύμφωνα με τον Zoran Bogdanovic, διευθύνοντα σύμβουλο της Coca-Cola HBC, η εξαγορά της Coca Cola Αιγύπτου, “ξεκλειδώσει για τον όμιλο CCHBC σημαντικές ευκαιρίες στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών στην Αίγυπτο»

Η CCBCE ιδρύθηκε το 1994 ως εταιρεία κοινοπραξίας μεταξύ της The Coca-Cola Company και της MAC Beverages Limited. Η CCBCE είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση ποτών στην Αίγυπτο και λειτουργεί πέντε εργοστάσια εμφιάλωσης. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes, Schweppes gold, Crush και νερό Dasani. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η CCBCE εμφάνισε όγκο πωλήσεων περίπου 275 εκατομμυρίων κιβωτίων και καθαρά έσοδα από πωλήσεις 7,4 δισεκατομμυρίων EGP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v