Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή

Διευρύνεται και αλλάζει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της ΑΕΕΑΠ του ομίλου, προσθέτοντας ακίνητα με μισθωτικές αποδόσεις.

Ενισχύεται η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή

Κίνηση που διαφοροποιεί ουσιωδώς το χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή από το core business του και τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά του (logistics και ΙΚΕΑ) θεωρείται η απόκτηση του Florida 1 στη Θεσσαλονίκη

H ΑΕΕΑΠ αποτελεί ξεχωριστή οντότητα υπό της σκέπη της Φoυρλής Συμμετοχών, ωστόσο αναμένεται να αυτονομηθεί πλήρως μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, πιθανότατα στο τέλος του 2022

Πριν από αυτή την εξέλιξη ωστόσο, η εταιρεία επιχειρεί να αυτονομηθεί και επιχειρησιακά, αποκτώντας ακίνητα που δεν είναι ιδιοχρησιμοποιούμενα από τον όμιλο και τα λιανικά concepts που αναπτύσσει. Σήμερα, σε ποσοστό 90%, τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της ΑΕΕΑΠ απασχολούνται από ΙΚΕΑ, Intersport και τις αποθηκευτικές υποδομές του ομίλου. Η αξία του χαρτοφυλακίου της Trade Estate ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ με τις νέες επενδύσεις (επιπλέον συνεπενδύσεις σε τρία εμπορικά πάρκα σε Αττική, Πάτρα, Ηράκλειο) εκτιμάται ότι το GAV θα ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου κατά τις πρόσφατες παρουσιάσεις αποτελεσμάτων, ο στόχος είναι σε βάθος διετίας η νέα ΑΕΕΑΠ να έχει διπλασιάσει την αξία αποτίμησης των ακινήτων της.

Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estate πέραν της απόκτησης του Florida 1 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης (μετά από διαγωνιστική διαδικασία) έχει συμφωνήσει την απόκτηση έκτασης εντός του οικοπέδου στο Ελληνικό για τη δημιουργία ενός εμπορικού πόλου 30.000 τ.μ., τον οποίο θα εκμεταλλεύεται ο όμιλος.

Σημειώνεται πως η ΑΕΕΑΠ έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό κι επομένως διαθέτει την άνεση να υποστηρίξει την ανάπτυξή της μέσω δανεισμού, κάτι που επιβάλλεται άλλωστε για τη βελτίωση της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v