Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιμή-στόχο τα 22 ευρώ δίνει για τη Mytilineos η Pantelakis

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η Mytilineos ετοιμάζεται να εκτοξεύσει την κερδοφορία της σε όρους EBITDA σε επίπεδα αρκετά πάνω από τα €500 εκατ. το 2022.

Τιμή-στόχο τα 22 ευρώ δίνει για τη Mytilineos η Pantelakis

Νέα αυξημένη τιμή-στόχο στα 22 ευρώ (από 17,4 ευρώ προηγουμένως) δίνει για τη μετοχή της Mytilineos η Pantelakis. Συνοδεύεται μάλιστα από σύσταση «αγοράς», καθώς το ανοδικό περιθώριο ξεπερνά το 45%.
Στην ανάλυσή της, η χρηματιστηριακή επισημαίνει μια σειρά παραμέτρων:

  • H ολοκλήρωση μέσα στο 2022 και η άμεση συνεισφορά στην κερδοφορία, του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής που θα διπλασιάσει την παραγωγή της Mytilineos από θερμικές πηγές.
  • Η έγκαιρη στροφή της εταιρείας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την «Πράσινη Μετάβαση», έχοντας θέσει τις βάσεις για το χτίσιμο αιολικών πάρκων 1,5 GW τα επόμενα χρόνια.
  • Η δυναμική που έχει αναπτύξει η αγορά του Αλουμινίου με αιχμή την επικείμενη αύξηση της ζήτησης για «πράσινο» Αλουμίνιο, ειδικά σε αγορές όπως αυτή της Ευρώπης, στο οποίο η Mytilineos είναι έτοιμη να ανταποκριθεί.
  • Τέλος, ο κεντρικός ρόλος που αναμένεται να έχει η ελληνική εταιρεία στο Ταμείο Ανάκαμψης, στο οποίο θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους μεγάλα έργα υποδομών με κεντρικό άξονα την «Πράσινη Μετάβαση».

Η Pantelakis τονίζει ότι η Mytilineos ετοιμάζεται να εκτοξεύσει την κερδοφορία της σε όρους EBITDA σε επίπεδα αρκετά πάνω από τα €500 εκατ. το 2022 και να υπερβεί τα €600 εκατ. τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v