Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλος Obrela: Τα επόμενα σχέδια Λάτση - Ταμβακάκη μετά την Encode

Με επεκτατικά σχέδια για νέα εξαγορά μέσα στους επόμενους 24 μήνες η Obrela, μετά την εξαγορά της Encode, έχει πλέον παρουσία σε 17 χώρες. Το τιμ των «ισχυρών» μετόχων (EOS, LATSCO Family Office) και η νέα αύξηση κεφαλαίου.

Ομιλος Obrela: Τα επόμενα σχέδια Λάτση - Ταμβακάκη μετά την Encode

Επενδύοντας 10 εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους 24 μήνες και προχωρώντας το επόμενο διάστημα σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 εκατ. ευρώ, η ελληνική εταιρεία Obrela Security Industries σχεδιάζει μια επεκτατική πολιτική, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού ελληνικού brand στην παγκόσμια αγορά κυβερνοασφάλειας και τη μετατροπή της Ελλάδας σε Technology hub.

Με «ισχυρούς» μετόχους την EOS Capital Partners και το LATSCO Family Office, μετά την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Encode, γίνεται η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα στον τομέα της, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει 50 νέες θέσεις εργασίας κυρίως στη χώρα μας, όπου πλέον κατέχει τρία κέντρα επιχειρήσεων κυβερνοασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό για να επιστρέψουν στη χώρα και να απασχοληθούν στην Obrela.

Μετά την εξαγορά, το νέο σχήμα θα έχει παρουσία σε 17 χώρες, με κέντρα επιχειρήσεων σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία και Σαουδική Αραβία και πάνω από 180 εργαζομένους. Παρακολουθούν 40.000 συσκευές 24 ώρες το 24ωρο όλο τον χρόνο και έχουν ένα «χαρτοφυλάκιο» από 200 πελάτες.

Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί μέσα σε περίπου 15 λεπτά μια απόπειρα κυβερνοεπίθεσης, κάτι που σε μία επιχείρηση μπορεί να απαιτήσει έως και ένα 6μηνο, διάστημα στο οποίο οι χάκερ μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.

Η ελληνική εταιρεία έχει ήδη μπει στο στόχαστρο αγγλικών και αμερικανικών funds, τα οποία, όπως αποκάλυψε ο CEO και συνιδρυτής της Obrela Security Industries Γιώργος Πατσής, δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν, στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη. Πάντως δεν απέκλεισε στο μέλλον μια τέτοια συνεργασία. 

Σε κάθε περίπτωση, μετά την εξαγορά, τα ενοποιημένα έσοδα ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ, με το 80% των εσόδων της να προέρχονται από συμβάσεις εξωτερικού.

Η επόμενη κίνηση

Εκτός από την επέκταση στην Αμερική, η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας προκειμένου να προσεγγίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως εξήγησε ο κ. Πατσής, «η κυβερνοασφάλεια ήταν ένα πολύ ακριβό προϊόν. Ωστόσο η Obrela μετέτρεψε το προϊόν σε υπηρεσία, με στόχο την προσέγγιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα προσφύγουν στο εξωτερικό και εκεί πρέπει να είμαστε και εμείς και αυτό επιδιώκουμε. Προσπαθούμε δηλαδή να αναπτύξουμε τεχνολογία, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όχι 200-300 σήμερα, αλλά δέκα χιλιάδες πελάτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσής.

Η αγορά της κυβερνοασφάλειας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο κ. Πατσής, η αγορά της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ παγκοσμίως υπολογίζεται σε 400 δισ. δολάρια. Με βάση τις έρευνες που έχουν υλοποιηθεί, τα επόμενα τέσσερα χρόνια η αγορά της κυβερνοασφάλειας αναμένεται να φτάσει το 1 τρισ. δολάρια. Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη αγορά τρέχει με ετήσια ανάπτυξη 25-30% σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αποτελεί μία από τις πλέον σταθερές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v