Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπτυξη σε τρία μέτωπα επιδιώκει η CPI

Η εισηγμένη εταιρεία συνέχισε να ανεβάζει κύκλο εργασιών και κέρδη. Πού θα στηρίξει τα επόμενα βήματά της.

Ανάπτυξη σε τρία μέτωπα επιδιώκει η CPI

Με ανοδικούς ρυθμούς κινείται η CPI, οι επιδόσεις της οποίας επηρεάζονται θετικά από την ανάπτυξη της ευρύτερης αγοράς πληροφορικής, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τις περαιτέρω προοπτικές της.

Ειδικότερα, κατά τη δωδεκάμηνη χρήση που έκλεισε τον Ιούνιο του 2021, η εισηγμένη είχε σημειώσει άνοδο κύκλου εργασιών κατά 9,5% και καθαρά κέρδη 109 χιλ. ευρώ (έναντι ζημιών 251 χιλ. το προηγούμενη δωδεκάμηνο).

Κατά το πρώτο μισό της τρέχουσας χρήσης (Ιούλιος 2021-Δεκέμβριος 2021), η εισηγμένη εταιρεία συνέχισε να ανεβάζει κύκλο εργασιών και κέρδη, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου είχαν επηρεαστεί συγκυριακά θετικά από την ανάληψη ενός σημαντικού έργου.

Με βάση τη στρατηγική της εισηγμένης, η ανάπτυξη των επόμενων ετών θα εστιαστεί σε τρία κυρίως μέτωπα:

  • Πρώτον, στην οργανική ανάπτυξη των σημερινών της δραστηριοτήτων, με τη διοίκηση της CPI να πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να αποφέρει ετησίως ένα +7% έως +10% για τα επόμενα χρόνια.
  • Δεύτερον, στην υλοποίηση εξαγορών, με την εταιρεία να εξετάζει αυτή την περίοδο κάποιες περιπτώσεις και
  • τρίτον, μέσα από τη συμμετοχή της σε ευρύτερα κοινοπρακτικά σχήματα, που θα διεκδικήσουν έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επίσης, η εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση του πρώτου web event που πραγματοποίησε για τους μετόχους της, εγκαινιάζοντας μια πιο δραστήρια επικοινωνία μαζί τους.

Όπως σημείωσε, κατά την διάρκεια του event αρχικά παρουσιάστηκαν η ιστορία της εταιρείας, το όραμα και οι αξίες της, η διοικητική ομάδα και τα προϊόντα και οι λύσεις που παρέχει η CPI στην αγορά. Στη συνέχεια, αναλύθηκαν οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αποτυπώνουν την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, καθώς φυσικά και το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκίνησε η υλοποίηση του πλάνου εξωστρέφειας προς το επενδυτικό κοινό. Το πρώτο βήμα φυσικά ήταν να επικοινωνήσουμε με τους μετόχους μας που μας έχουν στηρίξει αυτά τα χρόνια και έγινε μια καλή αρχή για μια πιο συνεπή επικοινωνία για την πορεία της εταιρείας και τα μελλοντικά μας σχέδια», δήλωσε ο κ. Αρης Παπαθάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της CPI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v