Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη επιδόσεων «βλέπει» η Epsilon Net

«Η Epsilon Net είναι ο game changer στο κομμάτι του business software. Το παιχνίδι μόλις αρχίζει», υποστηρίζει ο επικεφαλής του ομίλου.

Εκτίναξη επιδόσεων «βλέπει» η Epsilon Net

Παρά την εκτίναξη των περυσινών της οικονομικών της επιδόσεων, η διοίκηση της Epsilon Net επανέλαβε το ιδιαίτερα ανοδικό φετινό της guidance -το οποίο μάλιστα θεώρησε και συντηρητικό-, προσθέτοντας ότι οι ανοδικές της προοπτικές επεκτείνονται και μετά το 2022.

«Η Epsilon Net είναι ο game changer στο κομμάτι του business software. Το παιχνίδι μόλις αρχίζει. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη και ελάτε να κάνουμε το ταξίδι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Γιάννης Μίχος.

Ειδικότερα, το 2021 η Epsilon Net ανέβασε τον κύκλο εργασιών της από τα 21,7 στα 50,5 εκατ. ευρώ, το EBITDA από τα 5,23 στα 15,1 εκατ. και τα καθαρά της κέρδη από τα 3,35 στα 10,78 εκατ. ευρώ. Για φέτος, οι εκτιμήσεις μιλούν για κύκλο εργασιών άνω των 75 εκατ. και περιθώριο EBITDA στο 30%, κάτι που σημαίνει ένα EBITDA τουλάχιστον 22,5 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του ομίλου βασίζει τις φετινές ανοδικές προοπτικές της σε παράγοντες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

  • Σε κύκλο εργασιών της τάξεως των 8-10 εκατ. ευρώ από εταιρείες που εξαγοράστηκαν κατά τη διάρκεια του 2021 και φέτος θα ενισχύσουν τα αποτελέσματα του Ομίλου σε δωδεκάμηνη βάση.
  • Στην ολοένα και μεγαλύτερη συνδρομητική βάση του Epsilon Smart.
  • Στην οργανική ανάπτυξη που σημειώνει ο όμιλος μέσα από τη διεύρυνση μεριδίων αγοράς (από πελάτες που δεν εξυπηρετούνται από σύγχρονες λύσεις, ή που δεν εξυπηρετούνται από καμία λύση), αλλά και από εξαγορές άλλων εταιρειών.

Γενικότερα, ο Γιάννης Μίχος αναφέρθηκε στις προοπτικές που προκύπτουν από τη διαδικασία ψηφιοποίησης της οικονομίας και από τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Πολιτείας για τον σκοπό αυτό, για τη μεγάλη σημασία που έχουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και για τις σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας που διαμορφώνονται από ένα πελατολόγιο της εταιρείας, το οποίο υπερβαίνει πλέον τα εκατό χιλιάδες άτομα και επιχειρήσεις.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών, η διοίκηση της εισηγμένης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

  • Προτεραιότητα για τα έτη 2022 και 2023 έχει η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση ευκαιριών στην ελληνική αγορά, ενώ η διεύρυνση της παρουσίας στο εξωτερικό θα γίνει σε επόμενη φάση με προσεκτικό τρόπο.
  • Το πρόγραμμα των εξαγορών θα συνεχιστεί, με την εταιρεία να διαθέτει πειστικά επιχειρήματα, προκειμένου να διατηρεί τα τιμήματα που καταβάλλει σε λογικά επίπεδα. Πολιτική της Epsilon Net είναι να μην είναι εκτεθειμένη σε μεγάλο δανεισμό και το πιθανότερο είναι πως θα επιδιώξει να παραμείνει με θετικό καθαρό ταμείο (net cash).
  • Αντιμετωπίζει με μια σειρά από πολιτικές το ζήτημα της εξεύρεσης στελεχών, όπως οι καλές συνθήκες εργασίας, οι συνεργασίες με πανεπιστήμια, αλλά και μέσα από το Epsilon Νet College.
  • Το κομμάτι των έργων πληροφορικής του δημοσίου -πέρα ενδεχομένως από κάποιες περιπτώσεις που άπτονται θεμάτων στα οποία εξειδικεύεται η Epsilon Net- θα διεκδικηθεί από τη SingularLogic στην οποία η εισηγμένη συμμετέχει με 40% (το υπόλοιπο 60% η Space Hellas).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v