Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτημα εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου υπέβαλε η Dimand

Στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, ωρίμασε η πιθανότητα δημόσιας προσφοράς και εισαγωγής της εταιρείας, τονίζει ο CEO Δ. Ανδριόπουλος. Στις 7 Απριλίου υποβλήθηκε το αίτημα. Οι νέοι στόχοι.

Αίτημα εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου υπέβαλε η Dimand

Φάκελο αιτήματος εισαγωγής στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπέβαλε στις 7 Απριλίου η Dimand ΑΕ, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Δ. Ανδριόπουλο. 

Ο επικεφαλής της Dimand, σε επικοινωνία του Euro2day.gr, ανέφερε πως αναμένει την απόκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. 

Υπογράμμισε ωστόσο ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, ωρίμασε η πιθανότητα δημόσιας προσφοράς και εισαγωγής της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διαθέτει στρατηγικές συνεργασίες τόσο με την EBRD, η οποία αύξησε τη συμμετοχή της στο τέλος του χρόνου, όσο και με το HIG Fund ενώ διαθέτει χρονοδιάγραμμα έργων ανάπτυξης ακινήτων που προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ για την προσεχή τετραετία. 

Η Softex, το Μινιόν και οι νέοι στόχοι

Στον άξονα αυτό, η Dimand καταρτίζει το master plan αξιοποίησης του πρώην ακινήτου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στον Βοτανικό, μιας έκτασης 50 στρεμμάτων, το οποίο απέκτησε το 2021, ακολουθώντας τη στρατηγική της μεγάλης κλίμακας ανάπλασης περιοχών και επανάχρησης κτιρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, ο προϋπολογισμός αξιοποίησης της έκτασης αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατεδαφίσεις κτιρίων στην έκταση, ενώ με βάση τον σχεδιασμό, η κατασκευαστική δραστηριότητα θα ξεκινήσει τέλη του 2022, με ορίζοντα η ανάπλαση να έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2024. Αν και ακόμη δεν έχει καταρτιστεί πλήρως η ανάπτυξη της έκτασης, εντούτοις οι επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή περιλαμβάνουν τόσο εγκαταστάσεις αναψυχής και ψυχαγωγίας όσο και εμπορικά καταστήματα και κατοικίες.

Το προϊόν των serviced apartments αποτελεί επίσης μέρος της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας, η οποία μετά τη δημιουργία κτιρίου κατοικιών στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά, που μισθώνονται από την Telepereformance και εξαγοράστηκαν από την Premia Properties, σχεδιάζει τρία ακόμη αντίστοιχα projects.

Η εταιρεία διαθέτει τρία οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου (όπου ανακατασκεύασε και τα συγκροτήματα της Παπαστράτος) και ήδη έχει οικοδομικές άδειες για την αξιοποίησή τους. Η πιο ώριμη επένδυση αφορά οικόπεδο 5.500 τ.μ., όπου σχεδιάζει τη δημιουργία 100 διαμερισμάτων, ενώ για το δεύτερο οικόπεδο προγραμματίζεται η δημιουργία 50 διαμερισμάτων. Η τρίτη οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή θεωρείται πρώιμη κατά τον κ. Ανδριόπουλο, ωστόσο, η ζήτηση είναι εξόχως υψηλή στην περιοχή, γεγονός που επισπεύδει την προσφορά εκ μέρους της Dimand.

Σε ό,τι αφορά το νεoαποκτηθέν ακίνητο του πρώην Μινιόν στην Ομόνοια, όπου η εταιρεία προγραμματίζει επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ (μαζί με το τίμημα του ακινήτου), εντός της επόμενης εβδομάδας (15-17 Φεβρουαρίου) θα αξιολογήσει τις αρχιτεκτονικές προτάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει εκκινήσει για την επανάχρηση του ακινήτου.

Πέραν των παραπάνω, η εταιρεία διατηρεί επίσης ενδιαφέρον για τον υποκλάδο των αποθηκευτικών χώρων, έχοντας προκαταρκτικές συζητήσεις για την απόκτηση ακινήτων και ανάπτυξη εγκαταστάσεων logistics τόσο στο Θριάσιο όσο και στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v