Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό: Επικράτησε η κοινοπραξία Bouygues-Intrakat για Marina Tower

Συγκλίνουσες πληροφορίες, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, αναδεικνύουν ως επικρατέστερη να αναλάβει τη μελέτη και τις πρόδρομες εργασίες για τον MRT την γαλλο-ελληνική κοινοπραξία.

Ελληνικό: Επικράτησε η κοινοπραξία Bouygues-Intrakat για Marina Tower

Επισήμως διαψεύδεται, ωστόσο ανεπισήμως …επιβεβαιώνεται πως για το πρώτο σκέλος του διαγωνισμού για τον Πύργο Κατοικιών στο Ελληνικό ως προτιμητέος ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία της γαλλικής Bouygues με την Intrakat.

Η Lamda Development αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, ενώ πηγές της Intrakat διέψευσαν πριν από λίγο στο euro2day.gr το γεγονός, πλην όμως συγκλίνουσες ανεπίσημες πληροφορίες καταλήγουν πως η εν λόγω κοινοπραξία προκρίθηκε.

Σημειώνεται πως ο σχεδιασμός της Lamda Development προβλέπει δύο διαγωνισμούς σχετιζόμενους με τη δημιουργία του Πύργου Κατοικιών, me των πρώτο να αφορά το μελετητικό έργο και τις πρόδρομες εργασίες, μεταθέτοντας σε δεύτερο χρόνο τη δημοπράτηση του κυρίως κατασκευαστικού έργου. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τον Πύργο με μέτωπο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά (γνωστού και ως MRT) ανέρχεται σε 250 εκατ.ευρώ, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί το ύψος επένδυσης του πρώτου σκέλους που αφορά στη μελέτη.

Υπενθυμίζεται επίσης πως με βάση τους όρους του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι όφειλαν να διαθέτουν εμπειρία πολύ ψηλών κτιρίων (ο Πύργος Κατοικιών θα ανέλθει έως τα 200 μέτρα από τη θάλασσα) και ως εκ τούτου οι ελληνικές κατασκευαστικές αναζήτησαν ξένους συνεργάτες. Πέραν της κοινοπραξίας Bouygues- Intrakat, προσφορές είχαν επίσης καταθέσει οι κοινοπραξίες Besix - Archirodon, ΑΒΑΞ – Rizzani, και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ACC, I

Σημειώνεται τέλος, πως ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development ανέφερε κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών πως η έναρξη κατασκευής του Πύργου Κατοικιών τοποθετείται για τον προσεχή Οκτώβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v