Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Development: Εξαγόρασε το υπόλοιπο 31,7% της Lamda Malls

Στα 109 εκατ. ευρώ το τίμημα της συμφωνίας εξαγοράς του ποσοστού που δεν κατέχει η εισηγμένη στα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos. Αποεπενδύει η Varde Partners.

Lamda Development: Εξαγόρασε το υπόλοιπο 31,7% της Lamda Malls

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 20.05.2022 υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού (31,7%) στη θυγατρική της LAMDA MALLS Α.Ε., το οποίο κατέχει η εταιρεία Wert Blue SarL, 100% θυγατρική της Värde Partners, έναντι τιμήματος €109 εκατ. σε μετρητά, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr.

Επισημαίνεται ότι η εισηγμένη ανακοίνωσε τη σύσταση νέας εταιρείας ειδικού σκοπού για τα malls στο Ελληνικό

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του γ' τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η εταιρεία αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της θυγατρικής LAMDA MALLS Α.Ε., η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI S.Μ.S.A. και PYLAIA S.M.S.A., ιδιοκτητριών των Εμπορικών Κέντρων Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα.

Η ως άνω συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της εταιρείας, που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Εμπορικών Κέντρων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v