Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch για Ελλάκτωρ: Η πώληση των ΑΠΕ γέφυρα για την εξόφληση του ομολόγου

Μολονότι το ομολογιακό των 670 εκατ. ευρώ κινδυνεύει να γίνει απαιτητό πριν την ολοκλήρωση της συμφωνία πώλησης ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης θεωρεί ότι ο κίνδυνος αυτός περιοριζέται χάρη στους μηχανισμούς προστασίας που παρέχονται από ελληνικές τράπεζες.

Fitch για Ελλάκτωρ: Η πώληση των ΑΠΕ γέφυρα για την εξόφληση του ομολόγου

Τα έσοδα από την πώληση του 75% από τη δραστηριότητα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) της Ελλάκτωρ στη Motor Oil, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη ρευστότητα βελτιώνουν τη δυνατότητα εξόφλησης του ομολόγου της εταιρείας, κατά ή πριν από τη λήξη του, τον Δεκέμβριο του 2024, παρά τον κίνδυνο ο τίτλος να κληθεί να αποπληρωθεί πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του εν λόγο μεριδίου.

Τα παραπάνω αναφέρει σχόλιο της Fitch Ratings, σημειώνοντας πως το ομόλογο ύψους 670 εκατ. ευρώ, κινδυνεύει να γίνει απαιτητό εάν η εθελοντική δημόσια προσφορά που ανακοίνωσε πρόσφατα η Reggeborgh για την απόκτηση των λοιπών υφιστάμενων μετοχών της Ελλάκτωρ έναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή οδηγήσει σε αλλαγή των όρων του ομολογιακού πριν ολοκληρωθεί η πώληση της δραστηριότητας ΑΠΕ, η αξία της οποίας έχει συμφωνηθεί στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Αν και αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκαλέσει πίεση στη ρευστότητα της Ελλάκτωρ,  ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης θεωρεί ότι ο εν λόγο κίνδυνος περιοριζέται χάρη στους μηχανισμούς προστασίας που παρέχονται από ελληνικές τράπεζες.

Η Fitch Ratings σημειώνει στο σχόλιο πως θα επαναξιολογήσει το νέο επιχειρηματικό προφίλ της Ελλάκτωρ σχετικά με τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες για τη νέα κεφαλαιακή διάρθρωση και τις μελλοντικές στρατηγικές της.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v