Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Worldline ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά

Σε συνεργασία με την Eurobank, η Worldline εξυπηρετεί πλέον ένα ποικιλόμορφο και υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο 123.000 εμπόρων, εκ των οποίων πάνω από το 50% έχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η Worldline ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά

Η Worldline  ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Merchant Acquiring της Eurobank στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με ισχύ από τις 30 Ιουνίου, η Worldline ολοκλήρωσε την εμπορική συμφωνία με την τράπεζα βάσει της οποίας θα κατέχει το 80% των μετοχών της νέας εταιρείας στην Ελλάδα. Σε συνέχεια της πρόσφατης εξαγοράς της Cardlink στην Ελλάδα1, η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα νέο σημαντικό βήμα στη στρατηγική της Worldline να τοποθετηθεί ως ο συνεργάτης που επιλέγουν οι επιχειρήσεις σε αγορές όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται σε ρυθμό τεχνολογικής ανάπτυξης.

Στηριζόμενη στο μεγάλο δίκτυο διανομής της, η Eurobank συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών στην Ελλάδα και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αποδοχή πληρωμών και εκκαθάριση συναλλαγών της χώρας, με περισσότερες από 200 εκατομμύρια συναλλαγές ετησίως, οι οποίες αντιπροσωπεύουν όγκο πληρωμών περίπου 7 δισεκατομμυρίων2 ευρώ και διεκπεραιώνονται από ένα δίκτυο 190.000 POS.

Σε συνεργασία με την Eurobank, η Worldline εξυπηρετεί πλέον ένα ποικιλόμορφο  και υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο 123.000 εμπόρων, εκ των οποίων πάνω από το 50% έχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις3.

Σε μια αγορά που καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη μετάβαση από τα μετρητά στις κάρτες, από το σημαντικό ρυθμό αύξησης των ηλεκτρονικών πληρωμών και από την ανάπτυξη του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου, η εξαγορά αυτή αποτελεί άλλη μια ευκαιρία για την Worldline να επεκτείνει τις υπηρεσίες της προς τις επιχειρήσεις στη Νότια Ευρώπη, μια δυναμική αγορά που τροφοδοτείται ιδιαίτερα από τον τουρισμό και, ως εκ τούτου, προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα, η Worldline μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερη αξία στο χαρτοφυλάκιο των εμπόρων της Eurobank, καλύπτοντας τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και των μεγάλων επιχειρήσεων. Η συνεργασία θα στηριχθεί στη μεγάλη βάση πελατών της Eurobank στην Ελλάδα, στο ισχυρό δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας, στην υπερσύγχρονη τεχνολογία  στις ηλεκτρονικές πληρωμές με κάρτα ή χωρίς, καθώς και στη μεγάλη εμπειρία και κορυφαία τεχνογνωσία της στις υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών.

Μέσω αυτού του συνδυασμού, η Worldline βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να αναπτύξει πλήρως τη δυναμική της ελληνικής αγοράς, με την Eurobank Merchant Acquiring να αποτελεί τον ιδανικό ακρογωνιαίο λίθο που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών πληρωμών και προϊόντων προστιθέμενης αξίας που προσφέρει η Worldline στην Ελλάδα.

 Η ηγετική θέση της νέας σύμπραξης που θα περιλαμβάνει την Cardlink και τη Eurobank, σε συνδυασμό με την κορυφαία τεχνολογία και την τεχνογνωσία πληρωμών της Worldline, θα παρέχει στις επιχειρήσεις μια ολοκληρωμένη σχέση με έναν συνεργάτη, καθώς και ποιοτική και καινοτόμο εμπειρία πελάτη.

Η γκάμα προϊόντων της Worldline που θα είναι διαθέσιμη για τις ελληνικές επιχειρήσεις θα περιλαμβάνει:

  • Android POS - οι επιχειρήσεις μπορούν να δέχονται πληρωμές στο ταμείο ή εν κινήσει μέσω των POS νέας γενιάς, τα οποία τους δίνουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τους πελάτες τους γρήγορα και με τον πιο ασφαλή τρόπο, με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες ή ψηφιακό πορτοφόλι.
  • Smart POS - δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μετατρέψουν επιλεγμένα Android smartphones σε τερματικό αποδοχής πληρωμών ώστε να δέχονται άμεσα πληρωμές από τους πελάτες τους, απλά επιλέγοντας τον τρόπο πληρωμής απευθείας στο τηλέφωνο.
  • Υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου συμβάλλοντας στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις με εύχρηστες και ασφαλείς λύσεις όπως το e-Gateway, το Payment Link και το Live Pay, προσαρμοσμένες σε όλες τις ανάγκες και τα μεγέθη των επιχειρήσεων.

Gilles Grapinet, Διευθύνων Σύμβουλος της Worldline: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος που μπορούμε σήμερα να εγκαινιάσουμε επίσημα την κοινή μας εταιρεία με έναν κορυφαίο τραπεζικό εταίρο όπως η Eurobank, στην Ελλάδα, μια χώρα στρατηγικής σημασίας για εμάς. Με τη Eurobank, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις τις καλύτερες στην κατηγορία τους λύσεις πληρωμών, τα προϊόντα και την τεχνογνωσία μας, που θα τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο και είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε στα φιλόδοξα σχέδια της χώρας και της κυβέρνησής της για επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της οικονομίας της. Για την Worldline, αυτή η δεύτερη μεγάλη επένδυση στην ελληνική αγορά μετά την πρόσφατη εξαγορά της Cardlink το 2021, αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης και της δέσμευσής μας στην Ελλάδα, την οικονομία της και τον δυναμικό κλάδο της λιανικής και ένα δυνατό παράδειγμα της εφαρμογής της πανευρωπαϊκής στρατηγικής μας ενοποίησης".

Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank: “Είναι μεγάλη μας τιμή η συνεργασία με την Worldline, παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά πληρωμών. Οι Έλληνες πελάτες μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στο φυσικό όσο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα κορυφαίας τεχνολογίας προϊόντα της Worldline μέσω του δικτύου της Eurobank.

 

[1] Ολοκλήρωση της εξαγοράς τον Σεπτέμβριο του 2021

2 21% του όγκου συναλλαγών που εκκαθαρίστηκαν στη χώρα

3 Με βάση τον όγκο πωλήσεων των επιχειρήσεων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v