Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Ισχυρή ζήτηση για το retail bond

Στο ποσό των 460 εκατ. ευρώ έφθασαν οι εγγραφές για το νέο 7ετές Κοινό Ομολογιακό Δάνειο (ΚΟΔ) της Lamda. Συνεχίζονται και αύριο η διαδικασία. Που θα διατεθούν τα αντληθέντα κεφάλαια.

Lamda: Ισχυρή ζήτηση για το retail bond

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώνεται για το νέο retail bond της Lamda καθώς όπως αναφέρουν στελέχη των κύριων συντονιστών- αναδόχων το ύψος των προσφορών έφθασε τα 460 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία επιδιώκει να αντλήσει κατά μέγιστο 230 εκατ. ευρώ.

Μέσω βιβλίου προσφορών διατίθενται 200 με 230 χιλιάδες κοινές ομολογίες, επταετούς διάρκειας της Lamda, ονομαστικής αξίας 1000 ευρώ έκαστη. Η έκδοση δεν είναι εξασφαλισμένη με εμπράγματες εξασφαλίσεις ή εγγυήσεις και δεν διαθέτει πιστοληπτική αξιολόγηση (ούτε ο εκδότης).

Τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια, μετά την αφαίρεση των δαπανών της έκδοσης, θα ανέλθουν σε 223 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν σε «πράσινες» επενδύσεις.

Περίπου 85 με 110 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για ανάπτυξη νέων βιώσιμων κτηρίων και ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων ως το τέλος του 2025. Ποσά μεταξύ 65 με 85 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ή εξαγορά πάρκων ΑΠΕ και μονάδων αποθήκευσης, ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες Ελληνικού, αλλά και υπόλοιπων ακινήτων ομίλου.

Τέλος, 45 με 60 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για κατασκευή/ανάπτυξη/εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων στο Ελληνικό. Οι εγγραφές στο βιβλίο ολοκληρώνονται αύριο 8 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v