Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσωρινός ανάδοχος για το Μπράλος - Άμφισσα η ΑΒΑΞ

Εκτός διαγωνισμού η επικρατούσα έως πρότινος προσφορά της κοινοπραξίας ΤΕΚΑΛ-CMC-IΝΤΕΡΚΑΤ.

Προσωρινός ανάδοχος για το Μπράλος - Άμφισσα η ΑΒΑΞ

Στην δεύτερη επικρατέστερη προσφορά -εκείνη του ομίλου Άβαξ- καταλήγει η Επιτροπή Διαγωνισμού για το οδικό έργο Μπράλος - Άμφισσα, προϋπολογισμού 285 εκατ. ευρώ, το οποίο δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, ως δημόσιο έργο.

Στο αιτιολογικό της απόφασης, αναφέρεται πως η προσφορά της κοινοπραξίας “ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ CMC SpA - ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. - ΤΕΚΑΛ Α.Ε.” απορρίφθηκε, καθώς η Επιτροπή «έκρινε ότι δεν υφίστανται όλα εκείνα τα κατά νόμο αναγκαία στοιχεία για να σχηματίσει βεβαία κρίση ότι η εταιρεία Cooperativa Muratori e Cementisti - C.M.C. di Ravenna soc. Coop. έχει τις χρηματοοικονομικές δυνατότητες να ανταποκριθεί στις ανάγκες χρηματοδότησης του έργου και είναι σε θέση να εκτελέσει τη σύμβαση, λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες διατάξεις και τα μέτρα για τη συνέχιση της επιχειρηματικής του λειτουργίας».

Υπενθυμίζεται πως η κοινοπραξία είχε προσφέρει έκπτωση 14%, ενώ η δεύτερη καλύτερη προσφορά κατατέθηκε από την Άβαξ με ποσοστό έκπτωσης 10,1%, ενώ στον διαγωνισμό είχαν επίσης συμμετάσχει οι Μυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ, Iντρακάτ και Άκτωρ.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, μένει να φανεί αν ο διαγωνισμός οδεύσει στην τελική φάση, ανάδειξης οριστικού αναδόχου και κατακύρωσης του έργου στην Άβαξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v