Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προτιμητέος επενδυτής για το project Skyline το σχήμα EBRD-Dimand-Premia

H Alpha Βank και ο προτιμητέος επενδυτής θα δημιουργήσουν από κοινού μια νέα εταιρεία για τη διαχείριση του real estate, με τις σχετικές διαπραγματεύσεις να ξεκινούν άμεσα. Η ανακοίνωση της τράπεζας.

Προτιμητέος επενδυτής για το project Skyline το σχήμα EBRD-Dimand-Premia

To σχήμα EBRD-Dimand-Premia είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προτιμητέος επενδυτής για το project Skyline. 

Πρόκειται για το πακέτο με 575 ακίνητα της Alpha Bank καθώς και τη θυγατρική της τράπεζας Alpha Αστικά Ακίνητα. Η Alpha και ο προτιμητέος επενδυτής θα δημιουργήσουν από κοινού μια νέα εταιρεία για τη διαχείριση του real estate, με τις σχετικές διαπραγματεύσεις να ξεκινούν άμεσα. 

Ουσιαστικά, ο επενδυτής που θα προκύψει, θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στη νέα εταιρεία, αναλαμβάνοντας και τη διαχείρισή της, ενώ η Αlpha Bank αναμένεται να διατηρήσει ποσοστό μειοψηφίας μέχρι 49%, χωρίς να αποκλείεται αυτό να διαφοροποιηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού και ανάλογα με την πρόταση που θα επικρατήσει. Ερώτημα θα αποτελέσει και το κατά πόσον η νέα εταιρεία θα μετατραπεί ή όχι σε ΑΕΕΑΠ (ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία), κάτι που θα εξαρτηθεί και από το ποιο σχήμα θα επικρατήσει στη σχετική διαδικασία.

Οπως έχει αναφέρει η τράπεζα, η συναλλαγή «Skyline» προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η δομή της συναλλαγής θα προσαρμοσθεί και με βάση τις προθέσεις και προτάσεις των επενδυτών, σύμφωνα με τις προσφορές που κατέθεσαν. Η Αlpha Bank προτίθεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο του σχήματος, προκειμένου να ωφεληθεί από τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας.

Το Skyline θα προικοδοτηθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ, καθώς ο όμιλος της Αlpha Bank επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει. Στόχος είναι περαιτέρω μεγέθυνση του σχήματος, κεφαλαιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ του στρατηγικού επενδυτή και της Αlpha Bank, για τη δημιουργία ηγέτιδας επενδυτικής εταιρείας στον χώρο της ακίνητης περιουσίας. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 50 ακίνητα υψηλής προβολής (prime assets), επιπλέον 320 ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας, καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων.

Νωρίτερα, οι εργασίες παροχής υπηρεσιών της ΑΑΑ θα ενοποιηθούν με αυτές της Alpha Real Estate, δημιουργώντας μία νέα ισχυρή εταιρεία με σημαντική εμπειρία, η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.), τόσο προς το Skyline όσο και σε τρίτους μεγάλους πελάτες.

H ανακοίνωση της Αlpha Bank 

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (εφεξής η «Alpha Holdings»), 100% μητρική της Alpha Bank Α.Ε. («Alpha Bank») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγει η Alpha Bank A.E. για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων (εφεξής η «Συναλλαγή Skyline»), ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Dimand A.E. και Premia Properties ΑΕΕΑΠ (η «Κοινοπραξία»).

Η Alpha Bank με την αρωγή των χρηματοοικονομικών και νομικών της συμβούλων, θα εισέλθει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Kοινοπραξία, με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη Συναλλαγή Skyline εντός του γ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για το αποτέλεσμα αυτών.

H ανακοίνωση Dimand Α.Ε. και Premia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.

Η DIMAND Α.Ε. («Dimand») και η Premia Properties A.E.E.A.Π. («Premia Properties») από κοινού ενημερώνουν το επενδυτικό κοινό ότι το επενδυτικό σχήμα «Dimand – Premia Properties» (ο «Επενδυτής») αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στη διαγωνιστική διαδικασία, που διενήργησε η Alpha Bank για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή για το Project Skyline.

Το Project Skyline είναι ένα επενδυτικό όχημα της Alpha Bank το οποίο περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων διαφόρων χρήσεων με σημαντική συγκέντρωση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα της χώρας (το «Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων»).

Ενδεικτικά στο Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων περιλαμβάνονται αυτοτελή εμπορικά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Φιλελλήνων (Πλατεία Συντάγματος), επί της οδού Σταδίου (Πλατεία Κοραή), στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου κ.α., καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων.

Ο Επενδυτής και η Alpha Bank θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας εντός του τρίτου τριμήνου του 2022. Οι εταιρείες Dimand και Premia Properties θα προβούν στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v