Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Πράσινο φως για το deal με Motor Oil

Την έγκρισή της, όσον αφορά την απόσχιση και εισφορά του τομέα ΑΠΕ σε νέα εταιρεία, την οποία θα ελέγχει η Motor Oil, παρείχε σήμερα η έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Ελλάκτωρ: Πράσινο φως για το deal με Motor Oil

Εγκρίθηκε από τη σημερινή έκτακτη Γ.Σ. της Ελλάκτωρ η απόσχιση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η δημιουργία νέας εταιρείας στην οποία την πλειοψηφία θα αποκτήσει η Motor Oil.

Αναλυτικότερα, αναφορικά με την υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας, η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ ενέκρινε τη διάσπαση δι’ απόσχισης του κλάδου των ΑΠΕ μέσω σύστασης νέας εταιρείας (υπό την ονομασία SpinCo), οι μετοχές της οποίας θα της ανήκουν κατά 100%. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Μαΐου, η MORE (Mοtor Oil Renewable Energy) και η Ελλάκτωρ θα συστήσουν από κοινού μια νέα Ανώνυμη Εταιρεία (υπό την ονομασία HoldCo), στην οποία ο κατασκευαστικός όμιλος θα συμμετέχει με ποσοστό 25% και η MORE με 75%.

H MORE θα καλύψει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της HoldCo με μετρητά και η Ελλάκτωρ με εισφορά σε είδος κατά προσέγγιση 14% (το ακριβές ποσοστό θα καθοριστεί κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής) των μετοχών της στη SpinCo.

Η Ελλάκτωρ θα πουλήσει και θα μεταβιβάσει το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών της στη SpinCo λαμβάνοντας τίμημα σε μετρητά. Η αξία του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου (Equity Value) της SpinCo έχει καθοριστεί σε 794,5 εκατ. ευρώ.

Λαμβανομένων υπόψη, αφενός, του καθαρού δανεισμού της εταιρείας την 31.12.2021 και αφετέρου, λοιπών προσαρμογών, το συνολικό τίμημα της συναλλαγής σε όρους enterprise value διαμορφώθηκε, όπως προαναφέραμε, σε 994,1 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια η HoldCo, με την ολοκλήρωση των παραπάνω μεταβιβάσεων θα συγχωνευθεί με τη SpinCo διά της απορρόφησής της από την τελευταία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v