Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεπενδυτές για τρία ξενοδοχεία της G-Hotels αναζητά η GSAM

Πέντε μήνες μετά τη συμφωνία η Goldman Sachs Asset Management αναζητά επενδυτές που θα καλύψουν έως και το 80% του τιμήματος. Παράλληλες συζητήσεις με τράπεζες για χρηματοδότηση επενδύσεων έως 140 εκατ. ευρώ. 

Συνεπενδυτές για τρία ξενοδοχεία της G-Hotels αναζητά η GSAM

Συνεπενδυτές για την εξαγορά από μέλη της οικογένειας Γρηγοριάδη του 100% του μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας/εταιρειών, που ελέγχουν τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Goldman Sachs Asset Management (GSAM), εξέλιξη που πιθανώς εξηγεί την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης. 

Προ πέντε περίπου μηνών, η GSAM συμφώνησε με την οικογένεια Γρηγοριάδη να αποκτήσει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες (Theophano Imperial Palace, Athos Palace και Pallini Beach), δυναμικότητας περίπου 1.000 δωματίων. 

Οι δύο πλευρές εισήλθαν σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων στις αρχές του έτους, τις οποίες αποκάλυψε το Euro2day. Μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις και εκτεταμένο έλεγχο έδωσαν τα χέρια, σε μια συμφωνία που αποτιμά τις προς πώληση εταιρείες (σ.σ. Enterprise value) σε περίπου 85 εκατ. ευρώ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Goldman Sachs Asset Management αναζητά συνεπενδυτές για να καλύψουν έως και το 80% του equity value, χωρίς να προκύπτει, προς το παρόν, ότι η αναζήτηση έχει επιτυχώς ολοκληρωθεί. 

Ταυτόχρονα, η GSAM αναζητά χρηματοδότηση για το επενδυτικό σχέδιο, ύψους 140 εκατ. ευρώ, που σκοπεύει να αναπτύξει στις τρεις μονάδες και θα αφορά σε ανακαίνιση/επέκτασή τους. Υπενθυμίζεται ότι τη διαχείριση των τριών μονάδων θα αναλάβει η DHR Services του Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου (Domotel Hotels).

Η οικογένεια Γρηγοριάδη διαχειρίζεται, υπό την κοινή επωνυμία G-Hotels, έξι ξενοδοχεία (δύο 5άστερα, δύο 4άστερα και δύο 3 αστέρων), σε Χαλκιδική ( Theophano Imperial Palace, Simantro Beach, Athos Palace, Pallini Beach, Macedonian Sun) και Κρήτη (Panormo Beach Hotel), συνολικής δυναμικότητας 1.600 κλινών.

Εφόσον πωληθούν οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, η οικογένεια θα διατηρήσει τα ξενοδοχεία Simantro Beach, Macedonian Sun στη Χαλκιδική και το Panormo Beach στη Κρήτη.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v