Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intertech: Η «επόμενη μέρα» μετά την είσοδο του Σπ. Γιαμά

Οι θετικές προοπτικές και τα κρίσιμα ερωτήματα μετά την πώληση ποσοστού 29,26% της Intertech στη CD Media, ποσοστό που κατείχε η Eurobank από το καλοκαίρι του 2021.

Intertech: Η «επόμενη μέρα» μετά την είσοδο του Σπ. Γιαμά

Ένα ακόμη εμπόδιο για την ανάπτυξη της Intertech «έφυγε από τη μέση» μετά την πώληση του 29,26% των μετοχών της εισηγμένης από τη Eurobank στην CD Media του επιχειρηματία Σπύρου Γιαμά. Η Eurobank είχε αποκτήσει το ποσοστό αυτό το καλοκαίρι του 2021 από τον εκλιπόντα επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ως αντιστάθμισμα των υποχρεώσεων του τελευταίου προς την τράπεζα.

Ήταν προφανές, πως η Eurobank δεν επιθυμούσε να ασκήσει… χονδρεμπορικές δραστηριότητες και έτσι έσπευσε αμέσως προς εύρεση αγοραστή για το συγκεκριμένο πακέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει σχετική κρούση στον Κων/νο Αμοιρίδη (ιδιοκτήτη της Αμοιρίδης-Σαββίδης) που ήδη ελέγχει το 33% της εισηγμένης, χωρίς ωστόσο οι επαφές αυτές να αποδώσουν, ίσως γιατί ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας πέρα από το τίμημα προς την Τράπεζα, θα έπρεπε να καταβάλει πρόσθετα κεφάλαια, καθώς θα ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση προς τους λοιπούς μετόχους μειοψηφίας.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η συγκεκριμένη κίνηση της CD Media δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την εισηγμένη εταιρεία, καθώς διαφαίνονται σημαντικές δυνατότητες οικονομιών κλίμακας και συνεργειών, με μια Intertech που κατά την τελευταία τριετία έχει διευρύνει κατά πολύ την προϊοντική της γκάμα, έχει εξυγιανθεί χρηματοοικονομικά (ιδίως μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του 2020) και έχει επιστρέψει από πέρυσι στην κερδοφορία (φέτος επηρεάζεται αρνητικά από τις ελλείψεις εμπορευμάτων, λόγω των γενικότερων προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα).

Η CD Media δραστηριοποιείται στο χώρο της ψηφιακής ψυχαγωγίας διαθέτοντας ισχυρά brand names (πχ Nintendo), ευρύτατο δίκτυο διανομής στην Ελλάδα και σημαντικές θυγατρικές σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως στη Ρουμανία, στη Σλοβενία και στην Τουρκία.

  1. Το πρώτο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το αν η κίνηση του Σπύρου Γιαμά έγινε εις γνώση του Κων/νου Αμοιρίδη, καθώς μετά το χθεσινό deal, η Intertech αποκτά δύο μεγαλομετόχους.
  2. Ένα δεύτερο -και ίσως σημαντικότερο- ερώτημα είναι το αν πρόθεση των δύο επιχειρηματιών είναι να παραμείνουν -σε πρώτη ή σε επόμενη φάση- στα ποσοστά τους στην Intertech, ή μήπως ο πρώτος θα θελήσει να λάβει τη θέση του μεγαλομετόχου προχωρώντας σε δημόσια πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v