Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψήνεται» deal της Ευρωσύμβουλοι με αμερικανικό fund

Σε προχωρημένες συζητήσεις με αμερικανό επενδυτή η εισηγμένη για συμμετοχή του σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ανεβασμένα μεγέθη το πρώτο εξάμηνο, μεγαλώνει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων.

«Ψήνεται» deal της Ευρωσύμβουλοι με αμερικανικό fund

Σε προχωρημένο στάδιο -σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης των Ευρωσυμβούλων με αμερικανικό fund και στο βαθμό που οι συζητήσεις αυτές καταλήξουν σε συμφωνία, οι Αμερικανοί θα επενδύσουν σε διάφορους κλάδους στην Ελλάδα μέσω της εισηγμένης εταιρείας.

Μάλιστα, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές «δώσουν τα χέρια», το επόμενο βήμα θα είναι η ενημέρωση των μετόχων των Ευρωσυμβούλων μέσα από σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία πιθανότατα θα περιλαμβάνει και τη δρομολόγηση νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Πέραν αυτού, οι Ευρωσύμβουλοι εκμεταλλεύονται αυτή την περίοδο τη μεγάλη άνοδο της ζήτησης στην αγορά που δραστηριοποιούνται (λόγω και των πολλών έργων που «τρέχουν» μέσα από την εισροή κοινοτικών κονδυλίων), ζήτηση η οποία αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για αρκετά ακόμη χρόνια.

Έτσι, ενώ οι Eυρωσύμβουλοι δοκιμάστηκαν έντονα την προηγούμενη δεκαετία (τα ίδια κεφάλαιά τους είχαν καταστεί αρνητικά και η μετοχή είχε τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης), τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να βγάλουν το κεφάλι πάνω από το νερό, ανεβάζοντας τον όγκο των εργασιών τους και προσδοκώντας ακόμη πιο υψηλές επιδόσεις στο μέλλον.

Ήδη, αφού τα ίδια κεφάλαια επέστρεψαν σε θετικό έδαφος (+2,47 εκατ. στις 30/6/2022) και η μετοχή επανήλθε σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης, στο πρώτο φετινό εξάμηνο, η εισηγμένη ανέβασε τον κύκλο εργασιών της από τo 1,997 στα 2,247 εκατ. ευρώ και τα μικτά κέρδη της από τα 232 στα 673 χιλ. ευρώ, ενώ αντίθετα η βελτίωση στα υπόλοιπα βασικά οικονομικά της μεγέθη δεν φάνηκε εξ’ αιτίας του ότι τα περυσινά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου είχαν επηρεαστεί θετικά κατά 216 χιλ. ευρώ από τη μη λειτουργική ανατίμηση της αξίας του ακινήτου της. Έτσι, με βάση τα φετινά εξαμηνιαία αποτελέσματα, το EBITDA υποχώρησε από τα 657 στα 454 χιλ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων από τα 568 στα 382 χιλ. ευρώ και το καθαρό αποτέλεσμα από τα +481 στα +441 χιλ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, με τα κεφάλαια που άντλησε από την τελευταία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και τη ρευστότητα που αναμένεται να αποκομίσει από την επιχειρούμενη πώληση του ακινήτου της στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία προβλέπεται να μηδενίζει τον τραπεζικό της δανεισμό και επιπλέον να περισσέψουν κάποια μετρητά (Net Cash) στο ταμείο της για οποιαδήποτε μελλοντική χρήση (στις 30/6/2022 ο καθαρός δανεισμός σε ενοποιημένη βάση είχε διαμορφωθεί στα 2,67 εκατ. ευρώ).

Σε ότι αφορά τις προοπτικές της εισηγμένης, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβάσεών της στο τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου είναι υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο περυσινό, ενώ επιπλέον δουλειές σημαντικού ύψους φέρεται να βρίσκονται προς υπογραφή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v