Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intertech: Μείωση πωλήσεων, αύξηση κερδών στο 1ο εξάμηνο

Η εισηγμένη σημείωσε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές 1,05 εκατ. ευρώ περιορίζοντας έτσι το ύψος του καθαρού της δανεισμού. Κέρδισε σημαντικό διαγωνισμό.

Intertech: Μείωση πωλήσεων, αύξηση κερδών στο 1ο εξάμηνο

Σε πτώση πωλήσεων από τα 10,84 στα 8 εκατ. ευρώ υποχρεώθηκε η Intertech λόγω των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στην εφοδιαστική αλυσίδα και της έλλειψης αποθεμάτων σε μια σειρά από εμπορεύματα.

Παρόλα αυτά, το EBITDA διατηρήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα (από +388 στα +370 χιλ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν από τα 119 στα 142 χιλ. ευρώ, λόγω των περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες και στα έξοδα τόκων (ως αποτέλεσμα των μειωμένων δανειακών υποχρεώσεων) καθώς και της μειωμένης λογιστικής εγγραφής φόρων.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, η εισηγμένη σημείωσε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές 1,05 εκατ. ευρώ περιορίζοντας έτσι το ύψος του καθαρού της δανεισμού.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του δευτέρου εξαμήνου, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει:

«Κατακυρώθηκε υπέρ της Ιntertech ανοιχτός διαγωνισμός της Υπηρεσίας Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας ύψους €4.285 χιλ. (προ ΦΠΑ). Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστημάτων Αποφυγής Πρόσκρουσης πτηνών σε περιοχές αεροδρομίων.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού εγκρίθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και εν συνεχεία υπεγράφη σχετική σύμβαση από την αναθέτουσα αρχή και την Intertech.

Στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων αναμένεται σταδιακή βελτίωση των όρων εφοδιασμού με καλύτερη διαθεσιμότητα εμπορευμάτων στην κατηγορία των ασύρματων τηλεφώνων. Στην κατηγορία των τηλεοράσεων, αναμένονται νέα μοντέλα με έμφαση στη μεσαία και υψηλή (premium) κατηγορία. Επιπλέον, η εταιρεία θα πάρει μέρος σε δύο εκθέσεις του κλάδου με παρουσία ως PANASONIC και Technics με προοπτική την ενδυνάμωση των brand name και διεύρυνση του δικτύου των πωλήσεων».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η CD Media απέκτησε το 29% των μετοχών της εισηγμένης από την Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v