Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η στόχευση του ΟΤΕ με την είσοδο στις ψηφιακές πληρωμές

Οι νέες υπηρεσίες για τους χρήστες και η στόχευση για επέκταση στην Ευρώπη. Η πρόβλεψη του Μ. Τσαμάζ για τα έσοδα από τις ψηφιακές συναλλαγές και η στόχευση να αποτελέσει ο Οργανισμός leader.

Η στόχευση του ΟΤΕ με την είσοδο στις ψηφιακές πληρωμές

Στοχεύοντας μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια να έχει επεκταθεί στην Ευρώπη και να έχει ενσωματώσει νέες υπηρεσίες, η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε την είσοδο του ομίλου στις ψηφιακές πληρωμές μέσω της Payzy, μιας εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να χρησιμοποιεί το κινητό στις καθημερινές του συναλλαγές, καταργώντας τα μετρητά.

Οι εκτιμήσεις του Μ. Τσαμάζ

Την πρόβλεψη ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια τα έσοδα από ψηφιακές συναλλαγές θα είναι ανάλογα με αυτά των τηλεπικοινωνιών έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤE κ. Μ. Τσαμάζ.

Δεν απέκλεισε το γεγονός σύντομα να υπάρχουν και νέα προϊόντα και υπηρεσίες από τον ΟTΕ, τονίζοντας ότι η επόμενη κίνηση είναι, εκτός από τους πολίτες, στο payzy να προστεθούν και οι επιχειρήσεις. Μάλιστα αναφερόμενος στο μέλλον του payzy σημείωσε ότι στόχος είναι η επέκταση σε όλη την Ευρώπη και η σταδιακή ενσωμάτωση και νέων εφαρμογών.

«Υπάρχει σειρά από δραστηριότητες που θα υλοποιήσουμε. Κρατάτε ότι υπάρχει μονάδα συνεργατών και στην πορεία θα δει τι θέλει ο πελάτης και θα προτείνουν νέες υπηρεσίες» είπε ο κ. Τσαμάζ.

«Πρόκειται για μία ακόμα ενέργεια που είχαμε συμπεριλάβει στο αρχικό όραμα του ΟΤE. Λίγοι πίστευαν την εξέλιξη του ΟTΕ στη δεκαετία. Ήταν ένα φιλόδοξο και δύσκολο όραμα λόγω της οικονομικής κατάστασης. Ωστόσο εφαρμόσαμε το πρόγραμμα. Με διάφορες φάσεις και ενέργειες αλλάξαμε τα πάντα.  Και κυρίως τη νοοτροπία μας. Γίναμε ευέλικτοι, ψηφιακοποιημένοι. Μαζέψαμε θυγατρικές, κάναμε άλλες και βγάλαμε νέα προϊόντα. Βλέπαμε μπροστά τι θα έρθει.  Κάναμε αλλαγές επίπονες και δύσκολες. Από την αρχή δηλώσαμε ότι δεν είμαστε μόνο μια εταιρεία για οπτικές ίνες και 5G. Είμαστε ο ψηφιακός πάροχος για μια σειρά ψηφιακών εργαλείων, με στόχο τη βελτίωση της ζωής του πελάτη», είπε ο Μ. Τσαμάζ.

«Μετά το Cosmote TV, τη δυναμική μας είσοδο στην πληροφορική, την ασφαλιστική αγορά, τις ηλεκτρονικές παραγγελίες φαγητού, αποφασίσαμε να μπούμε και σε μία νέα αγορά. Για μας δεν αρκεί να μπούμε σε μια αγορά. Αλλά εφόσον αποφασίσουμε να μπούμε, θέλουμε να δημιουργούμε συνθήκες για να γίνουμε leaders», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤE, τονίζοντας ότι το payzy θα συμβάλει γενικότερα στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών.

Το payzy

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος  και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤE κ. Μ. Τσαμάζ, η εφαρμογή κατεβαίνει εύκολα στο κινητό τηλέφωνο και συνδέεται με κάρτα λογαριασμού από πιστωτικό ίδρυμα. Δίνει τη δυνατότητα έκδοσης χρεωστικής κάρτας Visa, αλλά και τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών.

Για τον λόγο αυτό ο ΟTΕ πήρε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως  ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, ενώ έχει ήδη συστήσει από το 2018 θυγατρική με την επωνυμία Cosmote Payments.

Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους χρήστες και όχι μόνο στους συνδρομητές της Cosmote, ωστόσο όσοι συνδρομητές του Ομίλου εγκαταστήσουν το νέο app, θα έχουν ένα μήνα δωρεάν απεριόριστα data. 

Με την εφαρμογή κάποιος μπορεί: 

  • Να δημιουργήσει ελληνικό λογαριασμό ibank
  • Να αποκτήσει κάρτα Visa
  • Να πληρώνει όλους τους λογαριασμούς
  • Να ανταλλάσσει χρήματα με τους φίλους του και να διαχειρίζεται κοινά έξοδα

Οι χρήστες του payzy κερδίζουν:  

  • Για κάθε ένα ευρώ ένα ευρωλεπτό τα οποία καταγράφονται σε μορφή coin και μπορεί να τα εξαργυρώσει ο πελάτης. 
  • Καμία χρέωση αν μεταφέρει χρήματα από τον λογαριασμό του στην εφαρμογή. Κάθε μήνα μπορεί να μεταφέρει έως 15.000 ευρώ στην εφαρμογή.

 Η αισιοδοξία του ΟTΕ για την ανάπτυξη του Payzy πηγάζει από τα στοιχεία που έδωσε ο Mπάμπης Μαζαράκης, Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Όμιλου ΟΤE. Πρόκειται για στοιχεία της Ευρωπαϊκής  Τράπεζας για το 2021 ότι στην Ελλάδα έγιναν 1,5 δισ. ηλεκτρονικές συναλλαγές από χρεωστικές, πιστωτικές κάρτες και wallet. Το 2018 είχε υλοποιηθεί μόλις το ένα τρίτο. Ωστόσο αυτές οι συναλλαγές αποτελούσαν μόλις το 3% του συνόλου των συναλλαγών για την Ελλάδα, όταν στην Ευρώπη το ποσοστό αγγίζει το 11%.

«Δεν είμαστε μόνοι μας», είπε ο κ. Μαζαράκης αλλά τόνισε ότι περιμένουν καλή πορεία γιατί ο ΟΤE διαθέτει:

  • Εμπειρία σε ψηφιακά προϊόντα
  • Ικανά στελέχη εστιασμένα στην επίτευξη στόχων
  • Τεχνογνωσία στην εξυπηρέτηση πελατών
  • Κουλτούρα καινοτομίας
  • Σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή

«Όραμά μας είναι να αποτελέσουμε τον ψηφιακό πάροχο που θα δημιουργήσει ένα νέο πρωτοποριακό τρόπο ζωής για να συναλλάσσονται πολίτες και επιχειρήσεις», είπε με νόημα και υποστήριξε ότι όπως το google είναι νούμερο ένα στην αναζήτηση, κάτι ανάλογο να γίνει με το payzy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v