Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχέδια της Intrakat στο real estate και το deal με Ellington

Στις ράγες η νέα επένδυση σε βίλλα και οικιστικό συγκρότημα στη Μύκονο, ενώ κινήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αθήνα και Πάτρα. Η στρατηγική συμφωνία της εισηγμένης με το αμερικανικό fund με το βλέμμα στα ακίνητα.

Τα σχέδια της Intrakat στο real estate και το deal με Ellington

Νέα projects στον τομέα του real estate δρομολογεί η Intrakat αποκτώντας προσφάτως ένα ακόμη ξενοδοχείο  στη Μύκονο, αλλά και διερευνώντας τις πιθανότητες νέων συνεργασιών πέραν των τουριστικών εκμεταλλεύσεων, υποτομέα όπου έχει χτίσει μια κάποια διακριτή παρουσία. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας πρόκειται να δώσει έμφαση στον κλάδο εκμετάλλευσης ακινήτων από κοινού με την Ellington Solutions, θυγατρική του  Ellington Management Group. Η μεν Ellington θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ότι αφορά την βέλτιστη αξιοποίηση ακινήτων της Ιntrakat αλλά και των μελλοντικών επενδύσεων της, ενώ η Intrakat θα αποτελέσει το στρατηγικό συνεργάτη του fund για όσα εκμεταλλεύσιμα ακίνητα διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο του. Προς στιγμήν η συμφωνία των δύο πλευρών δεν έχει υπολογιστεί σε οικονομικό μέγεθος και δεν έχουν προσδιοριστεί μελλοντικές υπεραξίες.

Πέραν της παραπάνω συνεργασίας, η Ιντρακάτ ετοιμάζει επίσης μια ακόμη επένδυση στη Μύκονο, προχωρώντας σε αγορά οικοπέδου στην Ελιά Μυκόνου για την ανάπτυξη βίλλας υψηλών προδιαγραφών, εμβαδού 440 τ.μ. Στο νησί η Ιντρακάτ έχει ήδη κατασκευάσει και εκμεταλλευτεί ακόμη τρεις αντίστοιχου χαρακτήρα βίλλες, ενώ έχει δημιουργήσει και το 5άστερο Branco Myconos. Επίσης στη Μύκονο σκοπεύει να δημιουργήσει συγκρότημα 200 κλινών-λιγότερο πολυτελές – το οποίο απευθύνεται στις ανάγκες στέγασης εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις αναφορές της διοίκησης στην εξαμηνιαία αναλυτική κατάσταση αποτελεσμάτων, πρόθεση της να επεκτείνει τις real estate επενδύσεις της ως developer πέραν της Μυκόνου νησιωτικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Κρήτη, η Μύκονος, αλλά και στην αγορά της Αθήνας.

Στην Αθήνα ήδη ελέγχει το ξενοδοχείο Milos στην οδό Κολοκοτρώνη αλλά και το MΕΤ34 στην οδό Μητροπόλεως. Στην πρωτεύουσα, η Intrakat επίσης ολοκληρώνει την ανακατασκευή κτιρίου γραφείων 7.300 τ.μ. στην οδό Ιπποκράτους, το οποίο έχει μισθώσει από το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών για μια 20ετία, και έχει εξασφαλίσει ως νέο μισθωτή των χώρων την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Τέλος, η εταιρεία έλαβε την  σχετική οικοδομική άδεια για ανάπτυξη ενός κτιρίου φοιτητικών εστιών 79 δωματίων σε ιδιόκτητο οικόπεδο της στην Πάτρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v