Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

δρ. Σπ. Λάτσης: Πριμοδότηση για αγορά κατοικίας στο Ελληνικό

Στόχος να δοθεί η δυνατότητα σε ασθενέστερα οικονομικά στρώματα να έχουν πρόσβαση στο έργο. Ο βασικός σχεδιασμός προβλέπει να αξιοποιηθεί επιδότηση από την Lamda Development και μακροχρόνια χρηματοδότηση από τις τράπεζες.

δρ. Σπ. Λάτσης: Πριμοδότηση για αγορά κατοικίας στο Ελληνικό

Την εφαρμογή υβριδικού συστήματος επιδότησης αγοράς κατοικίας στο Ελληνικό για οικονομικά ασθενέστερους πολίτες ανακοίνωσε ο δρ. Σπ. Λάτσης μιλώντας εξ αποστάσεως στα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης.

H πρόταση μένει να εξειδικευτεί ωστόσο όπως ανάφερε ο βασικός μέτοχος της συνολικής επένδυσης, η επιδότηση εν μέρει θα καλυφθεί από τη Lamda Development αλλά και το τραπεζικό σύστημα. 

Ο δρ. Σπ. Λάτσης δεν κατάφερε να βρεθεί δια ζώσης στην Ελλάδα ωστόσο απηύθυνε ζωντανή ομιλία από τη Γενεύη. Υπογράμμισε πως το Ελληνικό είναι έργο που ενώνει. Είπε σχεδιάζεται όσο πιο κοντά στην πρώτη φάση να δοθεί η δυνατότητα σε ασθενέστερους να μείνουν στο Ελληνικό. Θα δημιουργηθούν κάποιες πολυκατοικίες «υβριδικές». Κάποιοι θα πληρώνουν σε αυτές τιμές αγορές και κάποιοι θα έχουν πριμοδότηση από την Lamda και μακροχρόνια χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα. 

Σε όσους έχουν κατά καιρούς έκφραση αντιρρήσεις για τον ιδιωτικό χαρακτήρα της επένδυσης, ο κ. Λάτσης υπογράμμισε πως η κρίση χρέους της χώρας μετέτρεψε το υφος της επένδυσης "από δημόσιο με νησίδες ιδιωτικών έργων σε μια ιδιωτική επένδυση με νησίδες δημοσιων και κοινοτικών δράσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v