Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Development: Οι νέες δημοπρατήσεις και τα έργα της 5ετίας στο Ελληνικό

Τρέχουν ήδη οι διαγωνισμοί για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για τη μελετητική φάση ανέγερσης του Mall στη Βουλιαγμένης. Αναζήτηση συνεργάτη για τις κλινικές. Τρεις ακόμη διαγωνισμοί έως το τέλος του έτους.

Lamda Development: Οι νέες δημοπρατήσεις και τα έργα της 5ετίας στο Ελληνικό

Νέα οικιστικά projects για μεσαίου εισοδήματος κατοικίες σχεδιάζει ως γνωστόν η Lamda Development στο ακίνητο του Ελληνικού, με τον βασικό μέτοχό της, Δρ. Σπύρο Λάτση, να ανακοινώνει χθες κατά τα επίσημα εγκαίνια της συνολικής επένδυσης πως θα υπάρξει για κάποια εξ αυτών πριμοδότηση αγοράς προς τα ασθενέστερα εισοδήματα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σ’ ένα υβριδικό μοντέλο, στο οποίο η Lamda θα επιδοτήσει κατά κάποιον τρόπο τον δανεισμό των νοικοκυριών που θα ενδιαφερθούν για τις συγκεκριμένες κατοικίες. Οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας μένει να εξειδικευτούν καθώς και για το αν πρόκειται για τις ήδη σχεδιαζόμενες αναπτύξεις προς τον Άλιμο ή για νέες συστάδες έργων εντός της έκτασης του Ελληνικού. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση έχει συμβολικό χαρακτήρα και συντείνει στην επιθυμία του επενδυτή το όλο project να αποκτήσει πάνδημο χαρακτήρα.

Πέρα από τον παραπάνω σχεδιασμό, τα έργα στην έκταση προσχωρούν, όπου πέρα από τις υποδομές με ανάδοχο την ΑΒΑΞ, μέσα στο 2023 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η θεμελίωση του οικιστικού πύργου στη Μαρίνα (MRT), ενώ συνεχίζεται η ωρίμανση των υπόλοιπων οικιστικών έργων (βίλες και condos) στο παραλιακό μέτωπο, που θα φέρουν και τις πρώτες εισπράξεις για τη Lamda Develοpment έως το τέλος του 2022.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε στη δημοπράτηση του διαγωνισμού για το mega mall στη Λεωφ. Βουλιαγμένης (με τη μέθοδο του Early Contractor και τις προσφορές να κατατίθενται στις 17 Νοεμβρίου), ενώ έπονται διαγωνισμοί έως το τέλος του 2022 για το εμπορικό κέντρο Marina Galleria (στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά), αλλά και για τον Πύργο Γραφείων και μικτών χρήσεων (που αφορά σε συνεπένδυση της Lamda Developemnt και της Brook Lane Capital, η οποία θα ελέγχει το 70%).

Επιπλέον τρέχει ο διαγωνισμός με αντικείμενο την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού, όπου δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, Άβαξ και σε κοινοπρακτικό σχήμα ο όμιλος Μυτιληναίος και η Iντρακάτ, ενώ ο ανάδοχος του έργου προβλέπεται να αναδειχθεί έως το τέλος του 2022.

Επίσης διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει την κατασκευή αλλά και διαχείριση των νοσοκομειακών υποδομών εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό διενεργεί η παραχωρησιούχος.

Πέραν των παραπάνω γνωστών οικιστικών αναπτύξεων του παραλιακού μετώπου (Πύργος, βίλες, condos), ο όμιλος προωθεί και νέες οικιστικές αναπτύξεις, μέρος των οποίων θα δημιουργηθούν στο τμήμα του οικοπέδου κάτω από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ ο κύριος όγκος αυτών στην πλευρά του ακινήτου του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού που συνορεύει με τον Αλιμο.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται η δημιουργία ψηλών κτιρίων (50 μέτρα που υπολογίζονται σε 15 ορόφους), στα οποία περιλαμβάνονται περίπου 250 διαμερίσματα, αλλά και συμβατικές πολυκατοικίες 4-5 ορόφων (περίπου 500 διαμερίσματα). Οι μελέτες για τα εν λόγω συγκροτήματα ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη διοίκηση του ομίλου να εκτιμά ότι θα έχει οικοδομικές άδειες για τις συγκεκριμένες αναπτύξεις έως τα τέλη του 2023-αρχές 2024 και θα τρέξει κατόπιν διαγωνισμούς για αναδόχους κατασκευαστές, ανοίγοντας μάλιστα χώρο και για μικρότερες εργολαβικές εταιρείες.

Παράλληλα, για την προώθηση των ξενοδοχειακών projects σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ η Lamda Develοpment έχει ήδη ενημερώσει ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τον Νοέμβριο (για το πρώτο ξενοδοχείο) και εντός του α’ τριμήνου του 2023 για το δεύτερο, όσον αφορά τον operator αλλά και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v