Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Holland & Barrett: Πού θα ανοίξει τα πρώτα καταστήματα ο όμιλος Fourlis

Εντός του 2022 τα εγκαίνια. Στόχος να φτάσει ο κύκλος εργασιών τα 50 εκατ. ευρώ το 2025 και να λειτουργήσουν συνολικά 120 καταστήματα.

Holland & Barrett: Πού θα ανοίξει τα πρώτα καταστήματα ο όμιλος Fourlis

Στην τελική ευθεία για το ντεμπούτο της Holland & Barrett, ο όμιλος Fourlis σχεδιάζει το άνοιγμα τριών καταστημάτων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ένα τουλάχιστον αναμένεται να ανοίξει πριν το τέλος του έτους στη Γλυφάδα, εγκαινιάζοντας τον τρίτο πυλώνα δραστηριότητας στο retail για τον ελληνικό όμιλο, που αναπτύσσει την ΙΚΕΑ και την Intersport. Σε φάση ανάπτυξης είναι δύο ακόμη σημεία της βρετανικής εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων υγείας και ευεξίας, στην Κηφισιά και στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens. Στόχος είναι να ανοίξουν περί τα τέλη Δεκεμβρίου ή μέσα στον Ιανουάριο του 2023. 

Το business plan του ομίλου Fοurlis προβλέπει δίκτυο 120 καταστημάτων Holland & Barrett στα επόμενα χρόνια. Από το 2023 αναμένεται επέκταση του σήματος στη Ρουμανία και θα ακολουθήσει η Βουλγαρία, που περιλαμβάνεται επίσης στη συμφωνία -δύο αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος Fοurlis με τις αλυσίδες ΙΚΕΑ και Intersport.

Ο ρυθμός ανάπτυξης θα εξαρτηθεί από το περιβάλλον στην αγορά και τον εντοπισμό των κατάλληλων ακινήτων -μικρά καταστήματα επιφάνειας 120 - 150 τ.μ. Το δίκτυο καταστημάτων Holland & Barrett, σε συνδυασμό με το e-shop, στοχεύει να κερδίσει μερίδια σε μια αγορά όπου σήμερα δραστηριοποιούνται κυρίως φαρμακεία και εξειδικευμένα καταστήματα.  

Εν τω μεταξύ, ο στόχος πωλήσεων έχει τοποθετηθεί στα 50 εκατ. ευρώ με ορίζοντα το 2025, έτος-ορόσημο για τον όμιλο, που προσβλέπει σε συνολικό κύκλο εργασιών 750 εκατ. ευρώ από περίπου 500 εκατ. ευρώ το 2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης σε παρουσίαση των επιδόσεων του ομίλου τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Fοurlis, μετά τις πρόσφατες επενδύσεις σε σύγχρονα logistic centers, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες απαιτητικές συνθήκες της αγοράς, εξυπηρετώντας τις ανάγκες που προκύπτουν με την προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό του της Holland & Barrett και της μεγέθυνσής του συνολικά τα επόμενα 6-7 χρόνια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Holland & Barrett, που ιδρύθηκε το 1870, διαθέτει ένα δίκτυο πλέον των 1.600 καταστημάτων σε 18 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 800 και πλέον καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, καθώς επίσης και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v